Mevlanadan dersler almalıyız

Mevlanadan dersler almalıyız

Aday tanıtımı ve seçim çalışmaları kapsamında Konyaya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Hz. Mevlananın eskimeyen hoşgörüsünden insanlığın ders alması gerektiğini söyledi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, aday tanıtım toplantısına katılmak ve seçim çalışmaları hakkında bilgi vermek için Konya’ya geldi. Binlerce partili tarafından Antalya Çevre Yolu Hatıp Kavşağı’nda karşılanan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ardından yüzlerce araçtan oluşan konvoy eşlinde Mevlana Müzesi’ne geçti. Yol boyunca halkın büyük tezahürüyle karşılanan Prof. Dr. Kamalak, Mevlana Müzesi’nde de duygu dolu anlar yaşadı. Hz. Mevlana’nın türbesi önünde dua eden SP Genel Başkanı Kamalak, Hz. Peygamber (S.A.V.)’nin Sakal-ı Şerif’inin bulunduğu kutuyu ise öperek yüzüne sürdü. Kamalak, ziyaret sırasında müzede bulunan Kur’an-ı Kerimlerden de bölümler okudu.

Mevlana Müzesi’ni ziyaretin ardından Konya’nın tarihi camilerinden Sultan Selim Camii’nde ikindi namazını kılan Prof. Dr. Kamalak, hem Türkiye için hem dünya için Mevlana’nın dolayısıyla Konya’nın özel bir yerinin olduğunu söyledi.

Müze çıkışı kısa bir açıklama yapan Kamalak, Konya’nın Mevlana diyarı olduğunu belirterek, Mevlana’nın tüm insanlığa kardeşlik ve saygı mesajı vermesi açısından çok önemli bir şahsiyet olduğunu kaydetti. “Gel her ne isen öyle gel, ister Mecusi ol, ister putperest gene gel Yüz defa hatta bin defa tövbeni bozmuş isen gene gel. Bu dergah ümitsizlik kapısı değildir” sözleriyle Hz. Mevlana’nın en güzel hoşgörü örneğini gösterdiğini aktaran Prof. Dr. Kamalak, şunları kaydetti: “Hz. Mevlana, bunları söylerken de sağlam bir temele dayandığını ifade eder. ‘Kur’an’ın kölesiyim Hz. Muhammed’in ayağının tozuyum. Bunun dışında benden kim aksine benden bir söz rivayet ederse ben o sözden de şikâyetçiyim o sözü nakledende şikayetçiyim’ diyerek sözlerinin kaynağını açık olarak göstermektedir. Onun için Konya’ya gelip de Mevlana’yı ziyaret etmemek olmazdı. Allah şefaatine nail eylesin.”

Zaman zaman üniversite hocalarına bazı konularda Hz. Mevlana’yı örnek göstererek dersler verdiğini dile getiren Prof. Dr. Kamalak, “Üniversite hocalarına derdim ki, ‘Bizim bir dervişimiz vardı Mevlana. Üzerinden yıllar geçmişine rağmen O’nun evrensel hoşgörü mesajı olan ‘gel ne olursan ol yine gel’ sözü yine dillerdedir. Siz üniversite hocalarım başı inancı gereği kapalı olduğu için kızlarımızı üniversitenin semtine dahi yaklaştırmayan milli eğitim bakanlarımızı, doçentlerimiz, profesörlerimiz, rektörlerimiz siz mi daha aydınsınız, modernsiniz, hoşgörülüsünüz yoksa asırların eskitemediği o bizim dervişimiz mi daha aydındır?  Bunu üniversite sıralarında sorduğum çok olmuştur. Mevlana ilhamını İslam’dan alıyordu. İnsanlık O’nun savunduğu prensipleri dolayısıyla Kur’an-ı Kerim’in tüm insanlığa vermiş olduğu mesajları aşamamıştır. Aşamazlar çünkü Kur’an-ı Kerim Emr-i Fermandır, Allah’ın ilahi kelamıdır. Mevlana’mızın besin kaynağı, gıda kaynağı o yüce kitabımızdır” dedi. Mevlana Müzesi’nin ziyareti sırasında Osmanlıca yazılı birçok eski eseri okumakta zorlandıklarını ifade eden Prof. Dr. Kamalak, bu nedenle ilköğretimden üniversite son sınıfına kadar seçmeli Osmanlıca dersi koyacaklarına dikkat çekerek, “Böylece gençlerimizi, gelecek nesillerimizi Mevlana ile ecdadımız ile Osmanlı ile onların tarihiyle buluşturacağız” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.