Mevlana Üniversitesine Erasmus beyannamesi

Mevlana Üniversitesine Erasmus beyannamesi

Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Erasmus Beyannamesiyle AB Hayat boyu Öğrenme Programının bir parçası olan Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi Üniversitemizin Erasmus f

Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Erasmus Beyannamesi’yle “AB Hayat boyu Öğrenme Programının bir parçası olan Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi Üniversitemizin Erasmus faaliyetlerinde yer almasını sağlayacaktır” dedi.
Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Avrupa Komisyonu’na yaptığımız başvuru sonucunda Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesini aldıklarını belirtti. Prof. Dr. Bahattin Adam, “Erasmus Üniversite Beyannamesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programlarından biri olan Erasmus Programından yararlanmak için bir giriş bileti niteliğindedir. Üniversitemiz, Erasmus Programı kapsamında değişim öğrencisi olarak yurt dışına giden öğrencilerini -Avrupa Birliği’nden sağlanan fonları öğrencilerine hibe olarak vermek suretiyle - destekler. Erasmus Programı, Avrupa’daki yükseköğretim kurumlarının işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarına ortak proje üreterek hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız destek sağlamaktadır” dedi.
Program sayesinde öğrencilerin Avrupa Birliği’ne üye ülkelerdeki anlaşmalı üniversitelerde öğrenim görebileceğini kaydeden Prof. Dr. Adam, şunları söyledi: “Öğrencilerimiz gittikleri üniversiteye hiçbir ücret ödemediği gibi, Avrupa Birliği o üniversitede bulundukları sürede hibe verir. Bu Mevlana Üniversitesi öğrencilerinin, başka bir katılımcı ülkedeki işletme veya organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanması sürecidir. Avrupa Birliği’ne üye ülkelerdeki işletmelerden -Avrupa Birliği’nin Mevlana Üniversitesi’ne tahsis etmiş olduğu hibeden yararlanarak- hibe alınabilmekte ve öğrencilerimiz 3-12 aya kadar staj yapabilmektedir. Bu Üniversitemiz öğretim elemanlarının herhangi bir Avrupa ülkesindeki anlaşmalı olduğumuz yükseköğretim kurumunda ders vermelerine ve anlaşmalı üniversite öğretim elemanlarının da Üniversitemizde ders vermelerine imkan sağlar. Herhangi bir hareketlilik programına katılamayan öğrencilerimiz, Öğretim Elemanı Değişimi Programı sayesinde Avrupa Birliği ülkeleri yükseköğretim kurumlarındaki akademik personelin tecrübelerinden yararlanabilirler. Bu programla, Mevlana Üniversitesi personeli Avrupa Birliği kurumlarında dünya standartlarında eğitim alabilirler.”
HABER MERKEZİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.