Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon

Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon

Yaklaşık 70 yıldır üzerinde ciddi bir çalışma yapılmayan Konya'daki Mevlana Müzesi'ne nasıl bir restorasyon yapılacağının belirlenmesi için Bilimsel Danışma Kurulu toplanacak.


Müze Müdürü Yusuf Benli yaptığı açıklamada, Türkiye'de en fazla ziyaret edilen müzeler arasında bulunan Mevlana Müzesi'nin depreme karşı dayanıklılığıyla ilgili zemin etüdü çalışmalarının tamamlandığını belirtti. 
Yapılan ön çalışma sonunda Mevlana Müzesi'nin kapsamlı bir restorasyona ihtiyaç duyduğunun ortaya çıktığını dile getiren Benli, ''Çeşitli üniversitelerden bilim adamlarının bulunduğu Bilimsel Danışma Kurulu, önümüzdeki günlerde toplanacak ve Mevlana Müzesi'nde yapılacak restorasyonun nasıl olacağını belirleyecek'' dedi. 
Ancak bunun köklü bir restorasyon olacağının kesinleştiğini dile getiren Benli, yaklaşık 70 yıldır fiziki olarak elden geçmeyen yapının kapsamlı bir şekilde restorasyona tabi tutulacağını ifade etti. 
Restorasyon sonunda müze içinde sergilenen eşyaların yeni bir düzene göre tekrar yerleştirileceğini anlatan Benli, restorasyon çalışmasına en kısa sürede başlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.