Mevlana Çarşısı'nın son hali dikkat çekiyor: Yatay mimariyle inşa edildi

Mevlana Çarşısı'nın son hali dikkat çekiyor: Yatay mimariyle inşa edildi

Geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan Mevlana Çarşısı'nda sona doğru gelindi. Konya Büyükşehir Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı'nın son halini sosyal medya hesabından paylaştı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya tarihinin en önemli dönüşüm projelerinden olan Mevlana Çarşısı inşaatının son halini sosyal medya hesabından paylaştı.

fcespxaxoamlbgk.jpg

Başkan Altay, "Konya denince akla gelen fotoğraflara yenilerini ekliyoruz. Mevlana Çarşısı da ışıl ışıl oldu. Tüm Konyalıların “Benim Şehrim” diyerek gururla paylaşacağı fotoğraflar bırakıyorum. Akşamınız hayırlı olsun" dedi.

Başkan Altay, projede sona doğru gelindiğini belirterek, “Mevlana bölgesi Konya’nın en kıymetli bölgesi. Proje tamamlandığında bölgede hem ticaret canlanacak hem tarihi doku ortaya çıkacak” dedi.

fcespxmwiaivtj7.jpg

TARİHİ DOKUYA UYGUN BİR PROJE

Altay, Mevlana Türbesi etrafındaki uygunsuz görüntüyü tamamen ortadan kaldırmak için Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’yı yıkarak yerlerine yatay mimaride ve tarihi dokuya uygun şekilde bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

MESUT TURAN

fcespxrxkaydir5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum