Meü’de “kültürün Yüzü Olarak Mekan” Konulu Söyleşi Düzenlendi

Meü’de “kültürün Yüzü Olarak Mekan” Konulu Söyleşi Düzenlendi
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Şahin Burat, kültürün ortak bir alandan oluştuğunu ve tekil olamayacağını belirterek, özellikle mimaride ortak iyiyi yansıtan b...

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Şahin Burat, kültürün ortak bir alandan oluştuğunu ve tekil olamayacağını belirterek, özellikle mimaride ortak iyiyi yansıtan bir anlayışın söz konusu olması gerektiğini söyledi.

MEÜ’de Medya, Kültür ve Kent Çalışmaları Doktora Programı tarafından “Kültürün Yüzü Olarak Mekan” başlıklı söyleşi düzenlendi. Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Şahin Burat’ın konuşmacı olduğu etkinlik, İletişim Fakültesi toplantı salonunda gerçekleşti. Uzmanlık alanı mimarlık ve tasarım olan Doç. Dr. Burat, söyleşide mimari ve kültür ilişkisini örneklerle açıkladı. Kültür kavramının epistemolojik yönüne vurgu yapan Burat, kültürün ortak bir alandan oluştuğuna ve tekil olamayacağına, özellikle mimaride ortak iyiyi yansıtan bir anlayışın söz konusu olması gerektiğine dikkat çekti. Burat, William Penn’in tasarımını yaptığı Amerika’nın ilk gökdeleni olan ve 1932’de inşa edilen PSFS binası ile Türkiye’nin ilk gökdeleni olan ve Mersin’de ’52 Kat’ olarak da bilinen, 1987’de Cengiz Bektaş’ın tasarladığı binayı karşılaştırarak konuyu somutlaştırdı.

Söyleşide interaktif olarak kent mimarisinin, kentin kültürü ile bütünleşmesi gerektiğine yönelik ’ortak iyi’ olgusu ekseninde mekan ve kültür ilişkisi tartışıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.