Metro için ilk adım atılıyor

Metro için ilk adım atılıyor

Yapımına 2017 yılının ilk aylarında başlanması planlanan metro projesi için açıklamalarda bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Metro beklentisi, çok yüksek. Yüksek Planlama Kurulu tarafından programa alınacak. İlk kazmayı birlikte vuralım istiyoruz” dedi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Tanıtım Medya Günleri” kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen programa Elvan'ın yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekilleri Dr. Hüsnüye Erdoğan, Ömer Ünal, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, teşkilat üyeleri ve davetliler katıldı. Elvan, Konya yatırımları ve 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan halk oylaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

METRO PROGRAMA ALINACAK

Konya'yı ihmal etmediklerini belirten Elvan, son 15 yılda önemli yatırımlara imza attıklarını kaydetti. Ulaşıma ciddi paralar harcandığını ifade eden Elvan, Alacabel Tüneli'nin ihalesinin yapıldığını aktardı. Elvan, “Hadim-Taşkent yolu 25. kilometresine asfalt döküldü. Beyşehir üzerinden Antalya'ya bağlanan artel var. Hat üzerindeki çalışmalar sürdürülüyor. 95 kilometrelik Beyşehir yolunun yaklaşık 50-55 kilometresi bitti. Konyalı vatandaşlarımızın merak ettiği en önemli yatırım metro. Beklentiler bu anlamda yüksek.  Yüksek Planlama Kurulu tarafından programa alınacak. Kazmayı birlikte vuralım istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

TEMELİ NİSAN AYINDA ATILACAK

“Konya'ya yeni bir tren garı şart. Çünkü Konya, artık hızlı tren şehri” diyen Elvan, “Yatırım programına alınması için bize sunuldu. Gerekli çalışmayı yaptık” şeklinde konuştu. Elvan daha sonra konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yeni tren garı yatırım planına alındı. Müjdeyi veriyoruz. Yer teslim çalışmaları tamamlandı. 75 bin metrekarelik alanın temeli inşallah Nisan ayında atılacak.”

SIRADIŞI BİR YIL: 2016

2016 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Elvan, “2016 yılı sıradışı bir yıl oldu” diye konuştu. Birçok üzücü hadisenin bu yıl içinde meydana geldiğini hatırlatan Elvan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Rusya krizi, 15 Temmuz hain darbe girişimi, turizmdeki sıkıntılar hep bu yıl içinde meydana geldi. Ama biz tüm bu zorluklara rağmen 2.2'lik büyümemiz ile gelişmemizi sürdürdük. Bütçe açığımız yıl içinde yüzde 1 oldu. Gelişmiş birçok ülkeden iyi konumda yer aldık. Cari açığımız yüzde 4'ün altındaydı. Bankalardaki sermaye yeterlilik oranımız yüzde 15'in üzerindeydi. Büyüme hızı bakımından Çin'den sonra en iyi ülke yüzde 7.4 ile Türkiye.Önümüze çeşitli engeller çıktı. Demokratik standartlar 2002 yılından önce çok düşüktü. Ekonomi ise krizdeydi. Milli gelirimizi 4 kat artırdık.”

ELVAN AB'Yİ GÖREVE DAVET ETTİ

Elvan, yaptığı açıklamada Avrupa'ya da yüklendi. Avrupa'da ırkçılığın yüksek olduğunu belirten Elvan, yaşanan olaylar karşısnda Avrupa Birliği (AB)'nin sessiz kaldığını, bu tutumun ise yanlış olduğunu aktardı. Elvan, “Propagandalar yürütülüyor. Bakanlarımızın yapacağı 'Evet' kampanyasına engel olunuyor. FETÖ ve aşırı sol grupların 'Hayır' kampanyalarına ise kapılar sonuna kadar açılıyor. AB, bu tavrı kınamalı. Sorumluluk almaya ve görevini yerine getirmeye davet ediyoruz” dedi.

GÜÇLÜ LİDERLERİN ÖNEMİ ARTIYOR

Referandum süreci ile ilgili yapılan eleştirilere cevap veren Bakan Elvan, özellikle toplumda “Tek adamlık” söylemlerinin yaygınlaştığını, bu söylemin doğru olmadığını anlattı. Yapılacak olan değişiklik ile yasama, yürütme ve yargının net bir şekilde birbirinden ayrılacağını dile getiren Elvan, şunları kaydetti: “Soruyorum. Cumhurbaşkanının mevcut sistemde vatana ihanet dışında bir sorumluluğu var mı? Hayır, yok. Ama değişiklik ile birlikte artık Cumhurbaşkanı, hesap verebilecek hale getiriliyor. Meclis, hem Cumhurbaşkanını hem de bakanları denetleyebilecek. Yani meclisin sorumluluğu artırılıyor. Kanun teklifini vekiller hazırlayacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de görüşülüp, onaylanacak. Değişen şartlar ile birlikte belirsizlikte artıyor. Güçlü liderler az. Ama bu liderlerin çok önemli olduğu dönemlere giriyoruz. Güçlü hükümetler olacak.”

YALAN ÜZERİNE KAMPANYA YÜRÜTÜYORLAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde bir radyo programında yaptığı yorumun kendilerini üzdüğünü ifade eden Elvan, yeni sistemde Cumhurbaşkanı olabilmek için yüzde 50'nin üzerinde oy alınması gerektiğini vurguladı. Güçlü yasama, yürütme ve yargıya ihtiyaç olduğunu söyleyen Elvan, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nın 13 üyesi olacak. 7'sini TBMM atayacak. Nitelikli çoğunluk arıyoruz. Cumhurbaşkanı 4'ünü atayacak. Geriye kalan 2 kişi de biri Adalet Bakanı, biri de müsteşarı olacak. Halkın önünü  açan, demokratik hakları daha da genişleten bir yapıya bürünecek. Kimse yalan üzerine kampanya yürütmesin. Sayın Kılıçdaroğlu demek ki değişiklik maddelerini tam anlamı ile okumamış. Ülkesini sevenlerin evet demesini istiyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum