Meslek Lisesinin başarısı

Meslek Lisesinin başarısı

Sanayinin ve esnaf kesiminin vazgeçilmez destekçisi olan Meram Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinde yetişen kalifiye elemanlar ülkenin kalkınmasında önemli rol üstleniyor

Sanayinin ve esnaf kesiminin vazgeçilmez destekçisi olan Meram Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri’nde yetişen kalifiye elemanlar ülkenin kalkınmasında önemli rol üstleniyor.

 

ENÇOK TERCİH EDİLEN LİSE

Meram Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Abdi Kalan, tam bir asırdır eğitim veren okulun ülkenin kalkınmasına büyük destek verdiğini belirterek meslek liseleri olmadan sanayinin gelişmesinin ve kalkınmasının mümkün olmayacağını söyledi. Meram Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin Konya’nın en büyük ve en çok tercih edilen okulların başında geldiğini ifade eden Kalan, 1910 yılından bu yana Konya ve ülke sanayisinin ihtiyaç hissettiği nitelikli eleman yetiştirme konusunda başarılara imza attıklarını söyledi.

12 BRANŞTA EĞİTİM VERİYOR

Kalan, “Günümüzde 12 alanda ülkemizin ihtiyaç hissettiği kalifiye elemanları yetiştirme gayreti içerisinde olduk. Meslek liseleri olmadan sanayimizin gelişmesi ve kalkınması mümkün değil. Özellikle son zamanlardaki gelişimlerden dolayı nitelikli eleman ihtiyacı sanayi sektöründe hızlı bir şekilde arttı. Üretim sektörü nitelikli eleman bulmakta zorlanır hale geldi. Bizim de bu alanda önemimiz ortaya çıktı. Biz 12 alanda eğitim öğretim veriyoruz. Sanayi ortamı, işletme ortamlarıyla makine araç gereç parkı ile kurumumuzu geliştirmeye kaliteli yetiştirmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

HEM OKUYOR HEM KAZANIYOR

Özellikle makine teknoloji alanındaki gelişmiş araç parkı ile ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte olduklarının da altını çizen Kalan, “Özelikle ahşap teknoloji, metal teknoloji, makine teknoloji ve matbaa teknolojilerinde yoğun döner sermaye çalışmalarımız oluyor. Bu alanda eğitim gören öğrencilerimiz bu üretim faaliyetlerinde görev alıyor ve çalışıyorlar. Hem ihtiyaç hissedilen ürünlerin imalatını gerçekleştiriyor hem kendilerine ekonomik yönden katkı sağlamış oluyor. Bu alanda bilgi ve becerisini de artırıyor” diye konuştu.

3 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

3 bin öğrenciye güzel bir ortamda eğitim almalarını sağladıklarını da belirten Kalan, “Sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Topluma birer faydalı fert olarak kazandırılmasını sağlıyoruz. Bu konuda farklı bir misyonu yerine getiriyoruz. Hem nitelikli ve kaliteli eleman yetiştirme hem de bu gençlerimizi topluma kazandırma onları sosyalleştirme konusunda çok büyük bir görevi yerine getiriyoruz.  Son üç yılda okulumuza yoğun bir artış var. Herkes burada okumak istiyor. İmkanlarımız ve ortamlarımız daha güzel olduğu için tercih ediliyor. Medikal Cihaz, Elektrik, Elektronik, Ahşap, Metal, Makine, Giyim-Üretim, Matbaa, Sıhhi Tesisat, Metaloji, Bilişim, Plastik-Enjeksiyon ve Motorlu Araçlar Teknoloji Alanları’nda eğitim veriyoruz. Bu bölümlerin hemen hepsine yoğun bir ilgi gösteriliyor” şeklinde konuştu.

TEK SIKINTIMIZ BİNAMIZIN YAPISI

En büyük sıkıntılarının okulun fiziki yapısının yeterli olmaması olduğuna da vurgu yapan Kalan, konuşmasını şöyle sürdürdü: Elbette öğrenci sayımızın kalabalık olması, tabi yıllar önce yerleşmiş olduğumuz bu alan, bizim fiziki şartlardaki zorluklarımızı ortaya çıkarıyor. Bu konuda zorlanıyoruz. Özellikle derslik konusunda sıkıntılarımız var. İkili eğitim yapıyoruz. Meslek liseleri açısından ikili eğitim çokta verimli geçmiyor. Dolayısıyla fiziki mekanda kullanılabilecek her alan okul bahçesi içerisinde her bina kullanılıyor. Ama bütün bunlara rağmen yine de fiziki mekan sıkıntısı çekiyoruz. Bu yıl eğitim dönemimizi yine başarılarla tamamladık. Önümüzdeki dönem daha güzel bir eğitim sistemi ve daha geniş imkanlarla öğrencilerimize eğitim vermeye devam edeceğiz

 

ALİ SAİT ÖGE 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.