Mesire Yerleri Piknikçilerle Doldu

Mesire Yerleri Piknikçilerle Doldu

Erzurum'da kurbanlarını kesen vatandaşlar bayramın ikinci günü havanın da güneşli olmasıyla mesire alanlarına akın etti.    Erzurumluların en çok rağbet ettiği mesire alanlarının başında Palandöken ilçesindeki Abdurrahman...

Erzurum'da kurbanlarını kesen vatandaşlar bayramın ikinci günü havanın da güneşli olmasıyla mesire alanlarına akın etti.

    Erzurumluların en çok rağbet ettiği mesire alanlarının başında Palandöken ilçesindeki Abdurrahman Gazi Türbesi yer aldı. Bayramın birinci gününde kurbanlarını kesenler, İspir Serçeme Deresi, Dumlu beldesi, Uzundere Tortum Şelalesi ile Pasinler ilçesindeki mesire alanları ve Abdurrahman Gaz Türbesi'nin bulunduğu piknik alanlarını tercih etti. Yetişkinler Mangal yakıp, kıtlama şeker eşliğinde semaver çayı içerken, çocuklar da oyun parklarında doyasıya eğlendi.

    Yakutiye ilçesinde yaşayan Mehmet Mertoğulları, İstanbul'dan gelen akrabalarıyla Abdurrahman Gazi Hazretleri Türbesi mevkiindeki mesire alanına geldi. Burada kestikleri kurban etini mangalda pişiren Mertoğlu ailesi, gün batımına kadar piknik keyfi yaptı. Mevsimin son pikniğini yaptıklarını dile getiren Mehmet Mertoğulları, "Şükürler olsun Kurban Bayramı yağışsız ve güneşli geçti. İstanbul'dan gelen akrabalar ile havanın da güzel olmasıyla türbeye geldik. Abdurrahman Gazi Hazretleri'ni ziyaret ettik. Ardından da mesire alanına gelerek piknik yapmanın tadını çıkarttık." dedi.

TÜRBE ZİYARETÇİLERLE DOLDU

    Bayramın ikinci günün de Erzurumlular, kabir ziyaretlerini unutmadı. Asri ve Abdurrahman Gazi mezarlıkları ile Karskapı Asker Şehitliği ve Abdurrahman Gazi Türbesi ziyaretçi akınına uğradı. Özellikle Abdurrahman Gazi Türbesi ziyaretçilerle dolup taştı. Vakit namazlarını kılmak ve Abdurrahman Gazi Hazretleri'nin kabrini ziyaret eden vatandaşlar Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.