Meşhur Türk gıda markasında sorun çıktı! Tüm marketlerden toplatılacak

Meşhur Türk gıda markasında sorun çıktı! Tüm marketlerden toplatılacak

Türkiye'de gıda üretimi yapan çok sayıda marka var. Bunlardan birisinin ürünlerinde sorun çıktı. Söz konusu gerekçeden dolayı bu markanın ürünleri tüm marketlerden toplanacak.

Türkiye'de gıda firmalarına ait ürünlerle ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Bilinçli tüketici sayısının her geçen gün artmasıyla söz konusu haberlerin önemi de anlaşıldı. Son zamanlarda marketlerde satılan ürünler yoğun şekilde denetleniyor. Tüketicinin hakkının korunması için uygulamalar devam ediyor. Son olarak birçok markette satışa sunulan Türk gıda markasına ait ürünlerin toplatılmasına karar verildi.

marka-1.webp

SAĞLIK KONUSUNDA UYARI EKSİKLERİ VAR

Karara gerekçe olarak sağlık konusundaki uyarı eksiklikleri belirtildi. Bu kapsamda Türk gıda markası Hasret Kuruyemiş'e ait ürünler Almanya’daki tüm marketlerden toplatıldı. Hasret Kuruyemiş’in cips ve baharatlı leblebi ürünlerinde, alerjisi olanlara yönelik uyarı etiketi yer almıyordu.

hasret-2-001.webp

KONUYA İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Türk markasının yanlış etiketlemesinden dolayı son kullanma tarihi 22 Şubat 2025 ve parti numarası 02/2023 olan 200gr’lık paketlerdeki ürünlerin kesinlikle tüketilmemesi ve ürünlerin fatura ibraz etmeksizin iade edilerek satın alma ücretlerinin geri ödeneceği belirtildi. Tüketiciler alınan kararı olumlu karşıladı.

Kaynak:Haber Merkezi