Meşhur Türk ayakkabı markasının binası icradan satışa çıkarıldı! İflas kesinleşti

Meşhur Türk ayakkabı markasının binası icradan satışa çıkarıldı! İflas kesinleşti

Türkiye'de ayakkabı üreticisi yüzlerce firma var. Ayakkabı sanayisinde güçlü olan Türkiye'de ekonomik kriz bu sektörü de vurdu. Meşhur Türk ayakkabı markası iflas etti.

Küresel ekonomik kriz Türkiye üzerindeki etkisini artırmaya devam ediyor. Türkiye'de birçok sektörü ekonomik kriz ile mücadele etmeye çalışıyor. Artan girdi maliyetleri dolayısıyla firma sahipleri ne yapacağını düşünüyor. Bazıları bu süreçte küçülmeye giderken bazı firmalar ise kredi ile krizi ötelemeye çalışıyor.

kriz-ekonomi.webp

Bankalardan kredi çekip ödeyemeyen Türk firmalarının sonu ise iflas oluyor. Bu hataya düşüp iflas eden firmaların sayısı her geçen gün artıyor. Yakın zamanda iflas eden firmalarda ciddi artış var. Bunun nedeni döviz kurlarındaki ani hareketlenme. Söz konusu istikrarsızlık nedeniyle piyasada nakit akışı yavaşladı.

iflas-ayakkabi.webp

Firmalar nakit arayışı sürdürüyor. Son olarak Türkiye'nin en meşhur ayakkabı markalarından birinin iflas etmesi herkesi üzdü. Ülke genelinde çok sayıda satış noktası olan firma iflas etti. Binlerce kişiyi istihdam eden Denge Enternasyonal Ayakkabıcılık iflas etti.

iflas-kesinlesti.jpg

Bahsi geçen firmanın fason olarak üretim yaptığı çok sayıda marka var. Şirketin iflasıyla mal varlıklarının satışı için düğmeye basıldı. Şirketin ortağı olan Mesut Sağın, İbrahim Sağın ile Talip Sağın’ın sahip oldukları Esenyurt’taki M.P Ayakkabı binasının dörtte bir hissesinin icradan satışı istendi.

icradan-satilik.webp

Büyükçekmece 2. İcra Dairesi’nden düzenleyeceği ihalede, satışı isteyen taraf ise özel bir banka oldu. Fabrikanın icradan satışı istenen dörtte bir hissesi için belirlenen bedel 92 milyon 659 bin TL. Ekonomik çalkantının devam etmesi durumunda yeni iflasların görülebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
41 Yorum