Merve Meram Abdullah Aymaz’da meslekler geçidi

Merve Meram Abdullah Aymaz’da meslekler geçidi

Merve Meram Abdullah Aymaz İlkokulu 3. sınıf öğrencileri farklı bir etkinliğe imza attı. 'Meslekler Geçidi' etkinliğinde öğrencilerin, gelecekte olmayı hayal ettikleri meslekleri, veliler tarafından tanıtıldı

Her meslekten öğrenci velisi okula gelip öğrencilere meslek sahibi olmanın hangi aşamadan geçtiği, mesleğin amacı, bu mesleği seçmelerinin nedeni ve mesleklerinin zorlukları hakkında detaylı bilgi verdi. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye başkanlığının, Doktor Dursun Demirtaş, doktorluk mesleğinin, Müzisyen Mecit Nurlu müzisyenliğin, Ressam Yasin Özer ressamlığın, Öğretmen Mustafa Akdoğan öğretmenliğin, Asker Halil Bulut askerliğin, Diş doktoru Sare Erdem diş doktorluğunun, Bilim Adamı İsmail Ersoy bilim insanı olmanın, Fırıncı Kemalettin Arı fırıncılık mesleğinin, Makine Mühendisi Osman Akdere mühendisliğin, inceliklerini ve özel güzel taraflarını öğrencilere aktardılar. Bilim adamı İsmail Ersoy yaptığı deneylerle, Ressamın Yasin Özer yaptığı görsel şov ve müzisyen Mecit Nurlu güzel eserleriyle keyifli dakikalar geçiren öğrenciler, hayallerindeki mesleklerin inceliklerini öğrenmiş oldular.
Meram Abdullah Aymaz İlkokulu Müdür Yardımcısı Seyat Polat, “Bu etkinlikle, öğrencilerimize küçük yaşta hedef belirlemeyi, hedeflerine ulaşmak için hangi aşamalarda geçilmesi gerektiği ve idealist bireyler olarak yetişmelerini amaçlamaktayız. Velilerimizin mesleki bilgilerinden istifade etmek de ayrı bir güzellik oldu. Öğrencilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.