Mersin'de Engelliler Şöleni Gerçekleştirildi

Mersin'de Engelliler Şöleni Gerçekleştirildi

Mersin'de Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen 7'inci Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi. Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şölene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir...

Mersin'de Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen 7'inci Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi. Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şölene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, il protokolü, sivil toplum kuruluşları, rehabilitasyon merkezleri öğretmen ve öğrencileri, Engelliler Platformu üyesi dernekler ve temsilcileri ile çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu burada yaptığı konuşmada engelli vatandaşlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bir şeylere ulaşmak için atılacak ilk adımın önemli olduğunu aktaran Güzeloğlu, "Bu buluşmalar karşılıklı paylaşmayı öğretiyor, engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin sıkıntılarıyla ilgili neler planlanması gerektiğinin altını çiziyor. Bir şeylere ulaşmak için ilk adımı atmak gerekiyor. Mersin ve Türkiye engellilerimizi kucaklamak, sıkıntılarını anlamak, bu konuda yapılması gerekenleri yapmak için doğru bir başlangıç yapmak zorunda. Çıkan yasalarla bu konuda çok önemli atılımlar gerçekleştirildi" diye konuştu.

Engellilerin ve ailelerinin yaşadıkları sıkıntıların ortak sıkıntıları olduğu olduğunu ifade eden Güzeloğlu şöyle devam etti: Engellilerimize dönük eğitim, evde bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde tedavi ve eğitim gibi hizmetler ücretsiz sağlanmakta. Bununla ilgili Mersin’de 2’si devlet kurumu, 6’sı özel girişim olmak üzere 8 merkezimiz, 2 bine yakın engelli vatandaşımıza hizmet vermekte. Eğitim görmek isteyen her vatandaşımıza bu kapılar sonuna kadar açık. Bu merkezlerin dışında evinde bu kardeşlerimize bakan her kişiye asgari ücret tutarı kadar bir ücret ödenmekte. Bu sayı 20 binlere doğru yaklaşıyor. Bu hizmetler, engelli kardeşlerimize aileleri ile birlikte mutlu anları paylaşmasına ciddi katkı sağıyor."

MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ise engelli vatandaşlara yapılacak yardımların politika üstü olduğunu, bu yüzden bu konuda yapılacak çalışmaların da partiler üstü bir şekilde kamu, yerel, sivil, özel tüm kurum ve kuruluşlarla el birliğiyle yapılması gerektiğini dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Haluk Tunçsu da şehrin engellilerin ulaşımını kolaylaştırma noktasında eksiklerinin olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin'i engelsiz bir şehir haline getirmek için tüm yerel yönetim bileşenleri ile koordineli bir şekilde çalışacaklarını kaydetti.

Mersin Engelliler Meclisi Üyesi Levent Gök de 200 bine yakın engelli vatandaşın bulunduğu Mersin'de vatandaşların yaşadığı sıkıntıları hafifletmek adına Büyükşehir Belediyesi çatısı altında engelliler meclisi, engelliler komisyonu ve engeliler dairesi başkanlığının kurulduğunu ve bunun Türkiye’de ilk olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Mustafa Saçıkara, Vali Güzeloğlu,

Milletvekili Öz ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tunçsu’ya da plaket sundu. Şölende okunan şiirler ve folklor gösterileri ile engelli vatandaşlar aileleri ile doyasıya eğlendi. 7. Engelliler Haftası Geleneksel Şöleni'nin çeşitli etkinliklerle 15 Mayıs'a kadar süreceği bildirildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.