Mersin Otogarı'ndaki Yazıhanelerin Yarıdan Fazlasının İhalesi Yapıldı

Mersin Otogarı'ndaki Yazıhanelerin Yarıdan Fazlasının İhalesi Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yeni Otogar'daki yazıhanelerin yarıdan fazlasının ihalesinin gerçekleştirildiği bildirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşen pazarlık usulü ihaleyle ilgili...

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yeni Otogar'daki yazıhanelerin yarıdan fazlasının ihalesinin gerçekleştirildiği bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşen pazarlık usulü ihaleyle ilgili bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, “3 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirdiğimiz pazarlık usulü ihalelerde, yazıhanelerin büyük bir kısmı 96 bin 200 ile 96 bin 500 lira arasında kiralandı.” dedi.

25 ve 26 Ağustos’ta yapılan ihalelere katılan olmadığı için İhale Kanunu'na göre 15 günlük pazarlık sürecini işlettiklerini ve bu sürecin 8 Eylül Pazartesi günü sona ereceğini kaydeden Tunçsu, "Bugün gerçekleşen pazarlık usulü ihalede 4 adet büyük firma toplam 29 yazıhaneyi, yani yarıdan fazlasını kiraladılar. Geçen hafta yapılan ihalelerde yeni otogar içerisinde yer alan market, patiseri, kafeterya, minibüs yazıhaneleri gibi işletmeler kiraya verilmişti. Dolayısıyla bugüne kadar yapılan ihalelerde kiraya verilen işletmelerden belediyenin kasasına 4 milyon liranın üzerinde para girdi.” diye konuştu.

İhale sürecinin devam ettiğini ifade eden Tunçsu, “Henüz kiraya verilmemiş dükkan ve yazıhaneler için süreç devam etmektedir. 8 Eylül’e kadar kalan yazıhaneler ve dükkanlar için mevcut otogar esnafımız da ihaleye girme hakkına sahiptir. 15 günlük pazarlık usulü ihale süreci 8 Eylül’de sona erecek ve Encümenimiz o günde toplanarak son durumu değerlendirecektir.” şeklinde konuştu.

Otogar yazıhanelerinin ve dükkanların astronomik fiyattan değil, olması gereken fiyattan kiralandığını sözlerine ekleyerek Tunçsu, “Sonuçta Mersin halkına ait işletmeler, gerçek değerinden kiralanmış ve bu para yine Mersin halkının hizmetinde kullanılmak üzere Belediye’nin kasasına girmiştir. Kalan yazıhane ve dükkanların da 8 Eylül tarihine kadar sahiplerini bulacağına inanıyor ve bu ihalenin hayırlı olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.