Mersin İdmanyurdu'nun Saha Problemi Rıza Hocayı Düşündürüyor

Mersin İdmanyurdu'nun Saha Problemi Rıza Hocayı Düşündürüyor

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nun bu sezon maçlarını yapacağı Arena Stadyum'unun zemin problemi sonrası ilk yarıya kadar kapatılması ve Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın da Bursaspor maçına yetişip yetişmeyeceği konusundaki...

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nun bu sezon maçlarını yapacağı Arena Stadyum'unun zemin problemi sonrası ilk yarıya kadar kapatılması ve Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın da Bursaspor maçına yetişip yetişmeyeceği konusundaki belirsizlik Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ı düşündürüyor.

Çalımbay Kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında geçen hafta Çaykur Rizespor karşısında aldıkları galibiyetin çok önemli ancak daha da önemlisinin istikrarı devam ettirmek olduğunu kaydetti. Maçları kendi sahalarında oynamak istediklerini ifade eden Çalımbay, "Tevfik Sırrı Gür Stadı'na gittim gördüm Bursaspor maçı bile zor gözüküyor. Bizim için tekrar kendi sahamızda oynayamayacak olmanın dezavantajı başlıyor." diye konuştu.

Saha sıkıntısının büyük bir problem olduğunu anlatan Çalımbay, Çaykur Rizespor maçında sahalarını açtıkları için Adanalılara teşekkür etti. Maçları kendi sahalarında oynamak istediklerini ifade eden Çalımbay, "Tevfik Sırrı Gür Stadı'na gittim gördüm Bursaspor maçı bile zor gözüküyor. Bizim için tekrar kendi sahamızda oynayamayacak olmanın dezavantajı başlıyor. Bizim için dez avantaj olan bir başka şey ise pazartesi günü Kardemir Karabükspor ile maç yapacağız arkasından Cuma günü tekrar Bursaspar maçının konması bizim için bir dez avantaj oluyor. Çünkü deplasmana gidiyoruz. Karabük zor deplasmanlardan biri ulaşım olarak. Sıkıntılı bir yolculuk sonrasında çarşamba sabahı buraya geleceğiz. Bunlar bizim için büyük dezavantajlar oluyor. Çünkü Bursa maçını kendi sahamızda oynayamazsak yine depmasmana çıkmış olacağız. Yine otobüslerle yolculuk yapacağız." diye konuştu.

Tesis olayını ise Mersin'e geldiği günden beri söylediğini ifade eden Çalımbay, Mersin İdmanyurdu'nun bir tesisinin olmayışının Mersin'e yakışmadığını, ama yapacak bir şeylerinin de olmadığını sözlerine ekledi.

TEK HEDEFİMİZ KARABÜK VE BURSA MAÇLARI

Tek hedeflerinin Karabükspor ve Bursa maçı olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Çünkü o iki maç sonrasında iyi bir ara var. O arayı çok iyi bir şekilde değerlendireceğiz. Bu haftaki hedefimiz Kardemir Karabükspor maçı. Karabük takımını seyrettim gerçekten iyi bir takım. İyi organize olan bir takım. Çok iyi bir teknik direktörü sahip olan bir takım. Mücadeleci bir takım. Avrupa kupalarında da şanssız bir şekilde elendiklerini gördük. İşimizin çok zor olduğunu biliyoruz." diyerek, şöyle devam etti:

"Çaykur Rizespor'daki oyunumuzun yüzde yüz üzerine çıkmamız lazım. Rize maçındaki oyunumuzun üzerine çıkarsak oradan mutlaka istediğimiz şekilde ayrılırız. Ama bizi orada çok iyi bir mücadele beklediğini biliyoruz. Biz de takım olarak ona hazırız."

TEVFİK SIRRI GÜR STADI'NIN BURSA MAÇINA YETİŞMESİ ZOR

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın Bursaspor maçına yetişmesinden umutsuz olduğunu ifade eden Rıza Çalımbay, "Kale önlerinin 7-8 günde ben stadın biteceğini zannetmiyorum. Bursa maçına zor gözüküyor. İnşaallah hazırlarlarsa bizim için mükemmel olur. Hazır olmazsa kim boş olursa veriyorlar (Gülüşmeler) İnşaalah yetişir. Ben kendi düşüncemi söylüyorum. Beşiktaş maçında da kendi düşüncemi söyledim ben yanılmadım. Burada sabah gittim baktığımda sahanın ortaları idare eder ama kale önleri felan sırf toprak. Bayağı bir zaman alır. Eğer Bursa maçı milli maçtan sonra olsa idi saha yetişirdi. ama şimdi zor." dedi.

FEDERASYONDAN BURSA MAÇINI KAYDIRMASINI İSTEDİ

Futbol Federasyonu'ndan 3 Ekim Cuma günü yapacakları Bursaspor maçının 4 Ekim Cumartesi ya da 5 Ekim Pazar gününe kaydırılmasını isteyen Çalımbay, "Yapmazlar ama Bursa maçını cuma gününden cumartesi ya da pazar'a kaydırırlarsa çok daha iyi olur. Çünkü Karabük maçından sonra buraya geleceğiz. Buradan sahamız olmadığı için tekrar deplasmana gideceğiz. Federasyondan isteğimiz bu. İnşaallah yaparlar. Şu dönemde federasyon bize yardım etmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.