Merkez Bankası neden altın stokluyor? Ünlü ekonomist bu tarihe işaret etti

Merkez Bankası neden altın stokluyor? Ünlü ekonomist bu tarihe işaret etti

Türkiye ve dünya genelinde merkez bankaları neden altın stokluyor? Ünlü ekonomist dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Finansal piyasalar uzmanı İslam Memiş, TV100'deki köşesinde altın piyasalarına ilişkin dikkat çekici tahminlerde bulundu. Temmuz ayına işaret eden Memiş, Merkez Bankası'nın agresif duruşunun devam ettiğini ve enflasyon beklentilerinde düşüş öngördüğünü söyledi.

altin-9399393.webp

ALTIN PİYASASINDA NELER OLUYOR?

Avrupa Merkez Bankası'nın temmuz ayında faiz indirimine gidebileceğini, diğer merkez bankalarının da benzer adımlar atabileceğini belirten Memiş, jeopolitik gelişmelerin ve merkez bankalarının altın stoklamalarının altın fiyatlarını etkileyebileceğini söyledi. Memiş, Temmuz ayının altın yatırımcıları için önemli bir dönem olacağını vurguladı.

altin-939933.webp

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) temmuz ayında faiz indirimine gidebileceğinin sinyalini verdiğini belirten Memiş, "ECB'nin tüm merkez bankalarından beklediğim faiz indirimine yılın son çeyreğinde başlayacağını düşünüyorum." dedi.

Memiş şöyle devam etti:

“Peki ya jeopolitik gerilimler? Tatbikatlar hızlandırıldı. Çin ordusu güney ve doğu Çin adası Tayvan'da tatbikatlar düzenliyor. Türkiye'deki seferberlik teşkilatı Resmi Gazete'de yayımlandı. Polonya halkına ücretsiz askeri eğitim vermeye başladı. Siyasi liderler suikastlarla, kazalarla, davalarla değişir. Merkez bankaları deli gibi altın stokluyor. Temmuz ayından beri bir şeyler hazırlanıyor. İyi düşünelim ve iyi olalım. Ancak her şey temmuz ayını işaret ediyor."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum