Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Selçuk'ta

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Selçuk'ta

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turalay Kenç, Batı ülkelerinde yaşanan ekonomik krizlerden ders çıkardıklarını söyledi

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turalay Kenç, Batı ülkelerinde yaşanan ekonomik krizlerden ders çıkardıklarını söyledi.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu'nun işbirliğinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye Kenç'in yanı sıra Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muammer Zerenler ile Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yıldız, Merkez Bankası Konya Bölge Müdürü Cemal Şahiner, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kenç, Konya'da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, ''Ben de buradaki öğretim üyeleri gibi akademik bir ortamda yetiştim. İlköğretim ve lise eğitimimi Konya'da tamamladım. Bu yüzden Konya benim için çok özel. Selçuk Üniversitesi'nin bu kadar güzel bir kampüsü olduğunu doğrusu bilmiyordum. Binalar çok modern ve fonksiyonel olarak tasarlanmış. Öğrencilerin böyle bir kampüste okumasını büyük bir şans olarak görüyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse kampüsü çok beğendim'' diye konuştu.

Merkez Bankası'nın önceki yıllarda diğer ülkelerde yaşanan ekonomik krizlerden büyük dersler çıkardığını belirten Prof. Dr. Kenç, Batı ülkelerinde yaşanan krizlerden etkilenmemek için para politikasını iyi yönetmeye çalıştıklarını söyledi.

Söyleşinin ardından Prof. Dr. Buluş, Kenç'e günün anısına teşekkür plaketi ile çini tabak hediye etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.