Merhum Ali Güneri Milli Görüş’ün sembol ismiydi

Merhum Ali Güneri Milli Görüş’ün sembol ismiydi

Gazetemizin kurucusu Milli Görüş camiasının Konya'daki en önemli isimlerinden Ali Güneri vefat etti. Merhum Ali Güneri, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı

Devlet eski Bakanı Teoman Rıza Güneri’nin babası, Milli Görüş harekatının öncülerinden, rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın dava arkadaşlarından Ali Güneri, Hakk’a yürüdü.

3-3-1.jpg

Milli Nizam Partisi Konya Kurucu İl Başkanlığı yapan ve Merhaba Gazetesi’nin kuruluşunda da büyük rol oynayan Ali Güneri, Aralık ayı başından bu yana Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Covid’i atlatan Ali Güneri’nin daha önceden süregelen kanser hastalığından dolayı yoğun bakımdaydı.

adsiz1.jpg

MERHUMUN CENAZESİNE ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

Ali Güneri’nin cenazesi Ankara yolundaki Musalla Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı’na defnedildi. Kılınan cenaze namazına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeleri Lütfi Yalman ve Hasan Hüseyin Öz, Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kızılay Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkafa, Meram Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkan, Karatay Belediyesi eski Başkanı Mehmet Şen,  geçmiş dönem Milletvekillerinden Veysel Candan, Saadet Partisi GİK üyesi Hasan Hüseyin Öz, Saadet Partisi İlçe Başkanları, Güneri ailesinin akrabaları, yakınları, sevenleri, dostları ve çok sayıda kişi katıldı.

whatsapp-image-2021-01-02-at-13-25-56-1.jpeg

MECLİS BAŞKANI: KIYMETLİ DAVA ADAMLARINDAN BİRİYDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, bir taziye mesajı yayınladı. Şentop, şunları söyledi: “Kıymetli dava adamı, Devlet eski Bakanı Teoman Rıza Güneri’nin babası Ali Güneri'ye Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİNİN SEMBOL İSİMLERİNDENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir taziye mesajı yayınladı. Koca, şunları söyledi: “Devlet eski Bakanı Teoman Rıza Güneri ağabeyimizin muhterem babası, milli görüş hareketinin sembol isimlerinden Ali Güneri beyefendinin rahmet-i rahman'a kavuştuğunu teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Dava insanıydı, şahidiz.”

KURUM: VEFATIYLA DERİN ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da bir taziye mesajı paylaştı. Kurum, “Milli görüş hareketinin öncü isimlerinden, kıymetli dava adamı Ali Güneri ağabeyimizin vefatıyla derin üzüntü içerisindeyiz. Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ihsan eylesin” dedi. 

ADALET BAKANINDAN TAZİYE MESAJI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de “Devlet eski Bakanımız Teoman Rıza Güneri ağabeyin muhterem babası Ali Güneri'ye Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun” diyerek, üzüntüsünü ve taziye mesajını paylaştı. 

ALİ GÜNERİ DAVA KARDEŞİMDİ

ESAM Genel Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı M. Recai Kutan da şunları söyledi: “Geçtiğimiz gün vefat eden Konya eşrafından değerli dava kardeşim Ali Güneri'ye Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı dilerim.” 

DAVASINA SADIK VE ŞUURLU BİR İNSANDI

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk de şunları dile getirdi: “Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın yol arkadaşı, Milli Görüş davamızın sadık ve şuurlu bir mensubu olarak rahmet-i rahmana kavuşan Konya eşrafından Ali Güneri kardeşime Allah’tan rahmet, camiamıza ve kederli ailesine sabr-ı cemil niyaz eder, baş sağlığı dilerim.”

HAYATI BOYUNCU DAVAYA BAĞLI KALDI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise “Milli Görüş Hareketi'nin öncü isimlerinden, hayatı boyunca davaya bağlı kalmış, Erbakan Hocamızın dava, bizim de yol arkadaşımız olan Ali Güneri'nin vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.  Makamı âli, mekanı cennet olsun” şeklinde bir taziye mesajı yayınladı. 

NUMAN KURTULMUŞ'TAN TAZİYE MESAJI

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, bir taziye mesajı paylaştı. Kurtulmuş, “Değerli kardeşim Teoman Rıza Güneri'nin babası, Milli Görüş hareketinin kurucu öncülerinden, dava adamı, muhterem Ali Güneri'nin vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim. Ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.”

DAVUTOĞLU: KONYA'NIN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİRİYDİ

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da “Milli Görüş Hareketi'nin öncülerinden, Konyamızın önemli değerlerinden, Merhaba Gazetesinin kurucularından Ali Güneri ağabeyin vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.  Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi. 

YALMAN: MÜMİNLİĞİNE VE SADAKATİNE ŞAHİDİZ

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Lütfi Yalman, üzüntüsünü şu ifadelerle dile getirdi: “Milli Görüş’ün Konya’daki öncülerinden, Erbakan hocamızın; bizim için Ali Güneri; (adeta EBA Eyyub el ensari gibidir) dediği, Ali Güneri abimiz vefat etti. Müminliğine ve sadakatine sadakatine şahidiz. Allah rahmet eylesin. camiamıza ve evlatlarına başsağlığı diliyoruz.” 

DAVAMIZIN ÖNCÜLERİNDEN BİRİYDİ

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman da merhum Ali Güneri'nin davanın öncülerinden biri olduğunu söylerek, “Milli Nizam Partisi Konya Kurucu İl Başkanı değerli hocamız Ali GÜNERİ'nin vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Muhterem hocamıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim” dedi. 

KONYA DAVASININ ÖNCÜLERİNDEN BİRİSİYDİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan da şunları söyledi: “Milli Görüş Hareketi’nin önemli isimlerinden, özellikle Konya’da davamızın öncülerinden olan , Erbakan Hocamız’ın yol arkadaşı kıymetli büyüğümüz Ali Güneri Bey’in vefatını üzülerek öğrendim.

Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm camiamıza başsağlığı diliyorum.”

BAŞKAN ALTAY DA TAZİYE MESAJI PAYLAŞTI 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da sosyal medya üzerinden taziye mesajı paylaştı. Başkan Altay, mesajında şu cümlelere yer verdi: “Tedavi altında bulunan Ali Güneri ağabeyin vefatını öğrendim.  Merhuma Allah’tan rahmet, eski devlet bakanlarımızdan Teoman Rıza Güneri’nin şahsında yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hayır ve muaffakiyet dualarını eksik etmezdi. Mekanı cennet olsun.”

SAYDAM: EMANETLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Milli Görüş Hareketimizin ilklerinden, Erbakan Hoca'mızın yol arkadaşlarından, değerli büyüğümüz Ali Güneri Amcamız vefat etti. Tüm camiamızın başı sağolsun. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. 2020 yılı; dava büyüklerimizi kaybettiğimiz bir yıl oldu. Bütün zorluklara rağmen, Milli Görüş Davasına 51 yıldır sahip çıkarak bize ulaştırdılar. Bunun bir emanet olduğunu biliyoruz. Allah ömür verirse inşallah, biz de bu emaneti bizden sonraki nesle sapasağlam ulaştıracağız” şeklinde konuştu. 

BİZLER DE MERHUMA BİR KEZ DAHA ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ.

EMRE ÖZGÜL

adsiz2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum