Merhaba'ya BYEGM'den ödül

Merhaba'ya BYEGM'den ödül

BYEGM'nin 94. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Yerel Medya Özendirme Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan ödülünü düzenlenen törenle aldı

BYEGM'nin 94. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Yerel Medya Özendirme Yarışması'nda, ödüller sahiplerini buldu. Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, 'Konya Sanayisi'nin Çekleri' yazısıyla makale yorum dalında 2. oldu. Kerem İşkan ödülünü Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer'in elinden aldı. Kon Tv Muhabiri Samet Kuyrukçu ise 'Hastaların Merdivenle İmtihanı?' haberiyle televizyon haber dalında birinci oldu.

Törenin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel basının önemine dikkat çekti.

Atatürk'ün milli mücadele sırasında işaret ettiği iki önemli kuruluş bulunduğunu vurgulayan Arınç, bunların Anadolu Ajansı ve o zamanki adıyla Matbuat Umum Müdürlüğü olan BYEGM kuruluşu olduğunu belirtti. Arınç, köklü iki kurumun, bu yıl 94. yılları olduğuna işaret ederek, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunu farklı etkinliklerle kutladıklarını, bugünü de ödül töreniyle kutladıklarını anlattı. Arınç, basınla kucaklaşmak, kaynaşmak, çalışmalarına ayna tutmak, ödüllendirmek, bu vesileyle BYEGM'nin geldiği noktayı görmek istediklerini söyledi. BYEGM ile 5 yıldır ilgili olduğuna işaret eden Arınç, önceki genel müdür Salih Melek ve şimdiki Genel Müdür Murat Karakaya ile kurumu layık olduğu yere getirmeyi amaçladıklarını anlattı. Arınç, şunları kaydetti: "2020, 2023, 2053, 2071 gibi hedeflerimiz yoktu ancak 4-5 yıl içinde BYEGM'nü adına layık, kendisinden beklediğimiz fonksiyonları ifa edecek bir noktaya getirmeliydik. Yerel medyaya teknik eğitim desteği vermesinin yanında onları ödüllendirecek, onlara imkan hazırlayacak çalışmaların içerisindedir. Halk ile medyayla barışık, gerçekten enformasyon görevini yapmaya gayret eden, bunu başarıyla bugün ifa eden basın yayın enformasyon sistemimiz var. "

4-1.20140611091140.jpg

YEREL MEDYA DİJİTAL ORTAMDA

Arınç, 350'ye yakın yerel medyanın, artık dijital ortama aktarıldığını, herkesin kendi bilgisayar ve telefonuna yükleyerek, yerel medyayı takip edebileceğini bildirdi. Gazetecilerin hizmet pasaportu talebi, basın kartı konusunda belki 50 yıllık beklentilerin karşılandığını dile getiren Arınç, özgürlükçü bir anlayışla basın yayının, bugün kendisine düşen görevi yerine getirdiğini vurguladı.

Arınç, Türkiye'nin pek çok ilinde toplantılar yaptıklarını anımsatarak, en son geçen kasım ayında Batman'da 200'e yakın gazetecinin katıldığı yerel medya eğitim semineri gerçekleştirdiklerini yaptıklarını anımsattı. Arınç, "Belki Haziran, Temmuz içinde yaz dönemi, Kasım, Aralık'ta kış dönemini farklı illerde gerçekleştireceğiz. Basın İlan Kurumu ile işbirliğimiz var. TRT, Anadolu Ajansı ve medya sektörüyle yakın ilişkimiz var. Arkadaşlarımızın bizden taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. RTÜK ile ilgili bugünlerde bir kaç maddelik kanun değişikliği çıkacak. TRT, 50. yılını kutluyor, 15'e yakın kanalıyla bütün dünyaya yayın yapmak gibi güzel faaliyetin içinde" diye konuştu.

1.20140611091157.jpg

MEDYA BELİRLEYİCİ BİR ROL ÜSTLENİYOR

Açılışta konuşan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, kuruluş yıl dönümü törenlerinin, kendileri için sadece kutlama değil, aynı zamanda bir durum tespiti, yapılanların muhasebesi ve geleceğin yeniden kurgulanması fırsatı olduğunu söyledi. Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün ana çalışma ekseninin medya olması, kurumumuzun önemini ve sorumluluk alanını bugün daha da artırmıştır. Personel, teknik donanım, faaliyet ve projeler anlamında yeni medya düzenine uyum sağlamak, ciddi bir dönüşümü zorunlu kılmaktadır. Kurum olarak bu zorunluluğun farkındayız ve kendimizi dönüştürmenin gayreti içindeyiz."Yarışma sonuçlarının, yerel medya adına umutlu olmaları gerektiğini ortaya koyduğunu vurgulayan Karakaya, "Eserlerden anlamaktayız ki, yerel medya toplumun gerçek gündemini işlemektedir. Yerel medyanın daha da gelişmesi, toplumu yansıtan ayna işlevini tam anlamıyla yerine getirmesi, hepimizin ortak beklentisidir. Bu nedenle kurum olarak yarışmalarla, yayınlarla, çeşitli organizasyonlarla yerel medyaya katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi. Arınç, ödül töreninden önce BYEGM'nin görsel arşivindeki fotoğraflarla düzenlenen "Ankara:1930-1960" Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yaptı. Arınç, 44 fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezerek, fotoğraflar hakkında bilgi aldı. Ayrıca, "Ankara Fotoğrafları 1930-1960 Kitabı" da tanıtıldı. Bülent Arınç, yerel medyaya erişimi arttırmak amacıyla başlatılan, yerel medyanın gazetelerini yayınlayabilecekleri, arşivleyebilecekleri ve diğer yerel gazeteleri takip edebilecekleri Anadolu’nun Sesi mobil uygulamasının da açılışını yaptı. Arınç, sistemdeki yerel gazetelere göz attı. Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlerin ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.