Merhaba Gazetesi daima yanımızda oldu

Merhaba Gazetesi daima yanımızda oldu

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Op. Dr. Aydın Beyatlı, “Merhaba Gazetesi Irak Türkmenlerinin hep yanında oldu. Sorunlarımıza gazetede yer vererek çözüme kavuşmasında etken rol oynadı” dedi

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Op. Dr. Aydın Beyatlı, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Başkanı Adil Beyatlı, Irak'ın Türkmeneli bölgesinden gelen 40 başarılı öğrenci ve Türkmen öğretmenler Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü İbrahim Büyükeken, İnternet Editörü Mesut Turan ve Kanal 42 Program Yapımcısı Mehmet Ali Kayacı hazır bulundu. Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Merhaba Gazetesi'nen tarihçesi ve yayın politikası hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Merhaba'nın yerel bir gazete olmasına rağmen tüm Türk-İslam ülkelerinde yaşanan sorunlara da yer verdiğine dikkat çeken Büyükeken, “Kerkük'te Türkmen soydaşlarımızın ayağına diken batsa bizim canımız acıyor. Azerbaycan'da, Bosna'da, Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Kosova'da, Arakan'da ve diğer İslam coğraflarında yaşanan sorunları her zaman dile getiriyoruz. Yıllardır Kerkük'te yaşayan Türkmen soydaşlarımızın Türkiye'deki sesi olduk. Yaşadığınız acılara asla duyarsız kalmadık. 2014 yılında Konya'da yaşayan Suriyeli ve Iraklı mülteciler için Arapça gazete çıkarttık. Bu gazete 3 yıl boyunca önemli bir misyon üstlendi. Sizler bizim için önemlisiniz. İnşallah bir gün Irak'a ve diğer tüm İslam ülkelerine huzur ve barış gelecek” dedi.

img_3510_880x440.jpg

SORUNLARIMIZI GÜNDEME GETİRDİ

Merhaba Gazetesi’nin her zaman mazlumun yanında olduğunu dile getiren Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Op. Dr. Aydın Beyatlı, “Merhaba Gazetesi kamuoyunda gündeme gelmesi gereken konulara her daim öncelik verdi. Mazlumların yanında olan duruşu ile Merhaba Gazetesi Konya’nın en değerli gazetelerinden birisidir” diye konuştu. Irak Türkmenleri ile alakalı birçok sorunun Merhaba Gazetesi aracılığıyla gündeme getirildiğine değinen Beyatlı, “Merhaba Gazetesi Irak Türkmenlerinin hep yanında oldu. Sorunlarımıza gazetede yer vererek çözüme kavuşmasında etken rol oynadı” sözlerini kullandı. Türkiye’nin her daim Irak Türkmenlerinin yanında olduğunu belirten Beyatlı, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Irak’ta birçok sorunla karşı karşıya kaldık. Türkiye Irak Türkmenlerini hiçbir zaman unutmadı. İyi ve kötü zamanımızda Türkiye hep yanımızda oldu.” Türkmenlerini Türkiye’ye gönülden bağlı olduğunu söyleyen Beyatlı, “Kerkük'teki Türkmenlerin Türkiye'ye olan bağı gönüldendir. Bizim Türkiye'deki ve dünyanın dört bir tarafında varolan Türkler ile bağımızı siyasal bir sınır mı kopartacak? Biz Osmanlı'dan bu yana Irak Türkmenleri olarak hiçbir şekilde kopmadık. Biz de kendimizi Osmanlı'nın torunları olarak görüyoruz. Bizim atamız bir. Biz neden Türkiye'den kopalım? Osmanlı bu toprakları bıraktıktan sonra bile Türkmenler, atalarını ve anavatanını hiçbir zaman unutmadılar” şeklinde konuştu.

img_3491_880x440.jpg

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKILIYOR

Bütün Irak halkının huzuru için çabaladıklarını aktaran Beyatlı konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Biz Irak ile Türkiye arasında bir kardeşlik köprüyüz. Hepimiz kardeşiz ve kardeş kalmaya devam edeceğiz. Bölgede yaşanan sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi temennimizdir.” Konya’yı çok beğendiğini söyleyen Iraklı Türkmen öğrencilerden İnci Aydın Sıddık, “Konya milli ve manevi değerlere sahip çıkan çok güzel bir şehir. Konya’da farklı bir atmosfer var. Konya’yı gezmek için geldik ve şuan bu şehirden ayrılmak istemiyorum” sözlerini kullandı. Konya kültürünü çok beğendiğini aktaran Ayfer Saygı ise şu şekilde konuştu: “Gezimizde Konya kültürünü öğrendik. Konya’da üniversite eğitimi iyi durumda. Şehrin imkanları da çok iyi.” Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Op. Dr. Aydın Beyatlı, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Başkanı Adil Beyatlı, Irak'ın Türkmeneli bölgesinden gelen 40 başarılı öğrenci ve Türkmen öğretmenlere teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Iraklı öğrenciler Türkmeneli bayrağı ve Türkmen Milli Marşlarının bulunduğu CD'leri İbrahim Büyükeken ve İnternet Editörü Mesut Turan'a hediye etti. Ziyaret hatıra fotoğrafınının çekilmesi ile sona erdi.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

img_3488_880x440.jpg

img_3517_880x440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.