Merhaba Gazetesi 54 yaşında

Merhaba Gazetesi 54 yaşında

Merhaba Gazetesi 54 yıldır çizgisinden taviz vermedi

20 Ağustos 1969 tarihinde Ziya Tanrıkulu tarafından kurulan ve ‘Türkiye’de Yarın’ adıyla yayın hayatına başlayan, 1991 yılında ise isim değişikliğiyle gazeteciliği sürdüren Merhaba 54 yaşına girdi. Merhaba, okurlarından aldığı güçle yoluna devam ediyor

2-2.jpg

Konya basınının amiral gemisi Merhaba Gazetesi 54 yaşında. Kurulduğu günden bu yan Konya basınında ilkleri gerçekleştiren, mesleki başarılarıyla ve kültür hayatına katkılarıyla adından söz ettiren Merhaba Gazetesi 54 yıldır yayın politikasından ve duruşundan da taviz vermeden yoluna devam ediyor. 20 Ağustos 1969 tarihinde Ziya Tanrıkulu tarafından Türkiye’de Yarın olarak yayın hayatına başlayan gazetemiz 1991 yılında Ali Güneri tarafından satın alınarak, Merhaba olarak yayın hayatını devam etti. Kurulduğu günden bu yana gazetecilik başarısının yanı sıra kültürel eserlerle de adından söz ettiren Merhaba Gazetesi, bünyesinde Akademik Sayfalar ekini ve Merhaba Şehir Dergisini de istikrarlı bir şekilde yayınlamaya devam ediyor. İmtiyaz Sahipliği Halid Şen’in yaptığı Merhaba Gazetesi’nde Müessese Müdürlüğü görevini Âdem Turan ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevini ise İbrahim Büyükeken yürütüyor.

whatsapp-image-2023-08-20-at-15-28-01.jpeg

MERHABA İNTERNET GAZETECİLİĞİNDE DE ZİRVEDE

Merhaba Gazetesi basılı medyanın yanı sıra internet gazeteciliğinde de çığır açtı. Konya’nın en çok ziyaret edilen web sitesi merhabahaber.com iddialı bir şekilde yoluna devam ediyor. Merhabahaber.com Yazı İşleri Müdürlüğünü görevine Salih Acıbadem yürütüyor. Sadece Konya’nın değil İç Anadolu bölgesinin en çok ziyaret edilen sitesi haline gelen Merhabahaber.com birbirinden başarılı özel haberleri ve güçlü sosyal medya etkileşimi ile de marka haline geldi. Emre Özgül, Ferhat Türkoğlu, Sait Çelik, Mesut Turan’ın görev yaptığı merhabahaber.com internet gazeteciliğindeki zirve yürüyüşünü sürdürüyor.

1231102.jpg

AKADEMİK SAYFALAR KÜLTÜR HAYATININ NABZINI TUTUYOR

Merhaba Gazetesi Prof. Dr. Saim Sakaoğlu yönetiminde yayınladığı Akademik Sayfalar Eki ile şehrin, bölgenin kültürüne önemli bir hizmette bulunmaya devam ediyor. 22 yıldır Merhaba Gazetesi bünyesinde yayın hayatını devam eden Akademik Sayfalar eki Konya kültür ve sanat dünyası tarafından ciddi bir şekilde takip ediliyor. Konya’nın önemli kültür adamlarından Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Av. Mehmet Ali Uz ve ekibi tarafından çıkarılan Akademik Sayfalar’da Ahmet Çelik, Prof. Dr. Caner Arabacı, Prof. Dr. Haşim Karpuz, Ali Işık, Prof. Dr.Ali Boran, Hasan Yaşar, Bekir Şahin, Abdullah Aydoğmuş, Ahmet Kuş, Yusuf Yıldırım, Muammer Elden, Burak Karaçam gibi gibi önemli kültür adamları yazıları da yayınlanıyor. Zengin yazar kadrosu ile adından söz ettiren Akademik Sayfalar birçok akademik çalışmaya da kaynak oldu.

ge-001.png

TÜRKİYE'NİN PRESTİJLİ MEDYA ÖDÜLLERİNİ ALDI

‘Anadolu’nun Gücü’ sloganıyla 18 Haziran 2005’ten itibaren kendi hizmet binasında faaliyetlerine devam eden Merhaba Gazetesi, mesleki anlamda da önemli başarılar elde etti.

Merhaba Gazetesi, bugüne kadar Türkiye’nin önde gelen prestijli medya ödüllerini de alarak, başarısının tesadüf olmadığını ortaya koydu. Merhaba Gazetesi ekibi Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) ve Erdemli Belediyesi’nin düzenlediği yarışmalardan ödüllerle döndü. Türkiye’nin önde gelen prestijli medya ödüllerine abone olan Merhaba Gazetesi’nde başarı ve ödül almak bir gelenek haline geldi.

sehir-3.jpg

MERHABA ŞEHİR DERGİCİLİKTE MARKA OLDU

Konya’da dergiciliğe yeni bir soluk getiren Merhaba Gazetesi, Merhaba Şehir dergisiyle de adından sıkça söz ettirdi. Merhaba Şehir Dergisi Konya’da dergicilikte marka dergilerden biri haline geldi. Merhaba Şehir dergisi kısa sürede Konya’da aranan dergilerden biri oldu. Önemli dosya ve özel haberlerin, yurtdışı gezi yazılarının ve röportajların yer aldığı Merhaba Şehir Dergisi yayın hayatına devam ediyor. Merhaba Şehir Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Konya’dan aldığı iki dergiden biri olarak da başarısını ortaya koydu. Düzenli olarak yayın hayatını devam eden Merhaba Şehir, Konya kültür hayatına unutulmayacak eserler hediye etti.

TÜRK BASIN TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATTI

Merhaba Gazetesi, 2014 yılında Türk basın tarihinde bir ilke imza attı. Merhaba Gazetesi Türk basın tarihinde ilk defa Arapça Gazete çıkararak, önemli bir yayıncılık hizmetini hayata geçirdi. 2014 yılında yayın hayatına başlayan Merhaba Arapça, 2016 yılının Aralık ayında yayın hayatını sonlandırdı. Arapça Merhaba, Konya’daki Suriyeli, Iraklı, Sudanlı ve Somalili mültecilerin entegrasyonu konusunda önemli bir misyonu yerine getirdi.

2-5-halid-sen.jpg

MERHABA MİSYONU OLAN BİR GAZETE

Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, gazetemizin kuruluşunun 54. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Şen, mesajında şunları söyledi: “20 Ağustos 1969 yılında ‘Türkiye’de Yarın’ ile temeli atılan, 15 Mart 1991 tarihinde Merhaba ismini aldıktan sonra 54. yaş gününe, gün sayan bir gazete. Her şeyden önemlisi Hakk'ın tesisi, iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne hakim olması niyetiyle yola çıkmış bir anlayışın gazetesiyiz. Merhaba Gazetesi misyonu ve duruşu olan bir gazete. Şahsım ve ekip arkadaşlarımız bu sorumluluğun ve vebalin farkındayız. Genç ve dinamik yeni bir yapılanma ile, yazılı basının güç kaybettiği günümüzde ‘Yeni medya’ uygulamaları, yenilikçi projeleri ile Merhaba Gazetesi, bir gazeteden daha fazlası olduğunu başta Konyamıza ardından da tüm Türkiye’ye göstermeye devam edecek. Sadece yazılı basında değil internet gazeteciliğinde de bir marka haline geldik. Biz, kıymetli okurlarımızla güçlüyüz. Merhaba Gazetesi olarak Hakk'ın gür sesi olmaya devam edeceğiz. Gazetemizin kurucuları Ziya Tanrıkulu ve Ali Güneri’yi ve gazetemizin bugünlere gelmesinde emeği olarak herkesi minnetle anıyorum.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum