Merhaba Gazetesi 52 yaşında 

Merhaba Gazetesi 52 yaşında 

20 Ağustos 1969’da Ziya Tanrıkulu tarafından kurulan ve  Türkiye’de Yarın adıyla yayın hayatına başlayan, 1991 yılında ise isim değişikliğiyle yayın hayatına devam eden Merhaba Gazetesi 52 yaşında

Konya basının amiral gemisi Merhaba Gazetesi 52 yaşında. 20 Ağustos 1969 tarihinde Türkiye’de Yarın ismiyle yayın hayatına başlayan ve 1991’de isim değişikliğiyle yoluna devam eden Merhaba Gazetesi 52. yaşında. 22 yıl Türkiye’de Yarın adıyla yayınlanan gazete, 15 Mart 1991 tarihinden itibaren adını Merhaba Gazetesi olarak değiştirdi. Gazetenin şu anki Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Tankut, İmtiyaz Sahibi ise Halid Şen’dir.  Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Spor Müdürü Ferhat Türkoğlu, İstihbarat Şefi ise Emre Özgül’dür. 
AKADEMİK SAYFALAR KONYA'NIN MARKASI OLDU 
Merhaba Gazetesi 52 yıllık yayın hayatına Konya kültür hayatına önemli katkılarda bulunan çok sayıda eseri de kazandırdı. 15 yıl boyunca gazete bünyesinde haftalık “Akademik Sayfalar” çıktı.  Merhaba Gazetesi, Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Uz yönetiminde haftada bir yayınlanan Akademik Sayfalar Eki ile şehrin, bölgenin kültürüne önemli bir hizmette bulundu. Akademik Sayfalar eki Konya kültür ve sanat dünyası tarafından ciddi bir şekilde takip edildi. Konya’nın önemli kültür adamlarından Mehmet Ali Uz ve ekibi tarafından çıkarılan Akademik Sayfalar’da Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Prof. Dr. Caner Arabacı, Prof. Dr. Haşim Karpuz, Ali Işık, Serdar Ceylan gibi önemli kültür adamları yazılar yazdı. 
ŞEHRİN TEK ŞEHİR DERGİSİ 'MERHABA ŞEHİR OLDU'
Konya’da dergiciliğe yeni bir soluk getiren Merhaba Gazetesi Merhaba Şehir dergisiyle de adından sıkça söz ettirdi. Merhaba Şehir dergisi Konya’da dergicilikte marka dergilerden biri haline geldi. Merhaba Şehir dergisi kısa sürede Konya’da aranan dergilerden biri haline geldi. Önemli dosya haberlerin, yurtdışı gezi yazılarının ve röportajların yer aldı Merhaba Şehir Dergisi yayın hayatına devam ediyor.
MERHABA BİR İLKE İMZA ATTI 
Merhaba Gazetesi, 2014 yılında Türk basın tarihinde bir ilke imza attı. Merhaba Gazetesi Türk basın tarihinde ilk defa Arapça Gazete çıkararak, önemli bir yayıncılık hizmetini hayata geçirdi.  2014 yılında yayın hayatına başlayan Merhaba Arapça, 2016 yılının Aralık ayında yayın hayatını sonlandırdı. Arapça Merhaba, Konya’daki Suriyeli, Iraklı, Sudanlı ve Somalili mültecilerin entegrasyonu konusunda önemli bir misyonu yerine getirdi. 

1969-turkiye-yarin-sayi-17.png
MERHABA'DA ÖDÜL GELENEKSEL HALE GELDİ 
‘Anadolu’nun Gücü’ sloganıyla 18 Haziran 2005’ten itibaren kendi hizmet binasında faaliyete başlayan Merhaba Gazetesi, toplumun kendisine biçtiği misyonu yerine getirmeye, halkın nabzını tutmaya, devam etmektedir. Merhaba Gazetesi bugüne kadar Türkiye’nin önde gelen prestijli medya ödüllerini de almıştır. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Erdemli Belediyesi’nin düzenlediği yarışmalardan ödüllerle döndü. Türkiye’nin önde gelen prestijli medya ödüllerine abone olan Merhaba Gazetesi’nde başarı ve ödül almak bir gelenek haline geldi.
MERHABA'NIN BİNASI ULUSALLARA ÖRNEK OLDU
Türkiye’de Yarın Gazetesi, 20 Ağustos 1969’da Mevlana Türbesi’nin yanında küçük bir mekânda yayın hayatına başlamış, daha sonra İnce Minareli Medresesi’nin izbe bir bodrumda, güç şartlarda faaliyetlerini sürdürmüştü. 1991 yılında Merhaba dönemi ile birlikte, daha geniş, ferah ve çalışmaya elverişli bir mekânda faaliyet de başlamış oldu. Merhaba’nın ortaya çıkışı ve getirdiği yayıncılık anlayışı, her yönüyle Konya basınında devrim niteliğinde sonuçlar getirmişti. Merhaba’nın o dönemdeki mekânsal atılımı Konya basınına örnek olmuştu. Okurlarıyla bütünleşen ve bölgenin sorunlarını sahiplenen Merhaba, kabına sığmadı, hem kurumsallaşma çalışmalarına start vermek, hem de daha geniş ve ferah bir mekanda hizmet verme ihtiyacı duydu. 2005 yılının başında Konya’nın işlek yollarından biri olan Sultanşah Caddesi kenarındaki eski binayı öz kaynakları ile alarak restore eden Merhaba, yeni binasında geleneksel motifleri ve çağdaş mimariyi birleştirdi. Merhaba, hizmet binası ile toplumsal bir mesaj veren ve kültürel işgale karşı duruşu temsil ediyor. Yürütülmekte olan bozundurma ve dönüştürme operasyonları ile dezenformasyon ve manipülasyonların yıkıcı etkilerine karşı güçlü bir yerel kalkan görevi üstlenen Merhaba, aynı zamanda bölgedeki yapılaşma ile ilgili de bir alternatif sundu. 

gazete.png

RECEP KONUK'TAN KUTLAMA MESAJI 
25. ve 26. dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Merhaba Gazetesi'nin 52. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Konuk, mesajında şu ifadelere yer verdi: "20 Ağustos 1969'da kurulan Merhaba Gazetesi'nin kuruluş gününü kutluyor, her yayın gününde sayfalarında Konya'mızdaki her olayın, gelişmenin, açılışın, ezcümle toplumun bütün hareketliliğinin yer aldığı yakın tarih kaynağı olan Merhaba Gazetesi'nin tüm çalışanlarına, yayınlarınızda emeği geçmiş tüm medya emekçilerine tebriklerimi iletiyor, kurumunuza nice yıllar diliyorum." 


EYYÜB KARAKUZU 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum