Mercedes 4 çekerde sınıf atladı

Mercedes 4 çekerde sınıf atladı

Mercedes-Benz, safkan arazi aracı G Serisi için hazırladığı konseptiyle 4 tekerlekten çekişin pabucunu dama atıyor.

Yeni araç, 6 metreye yakın uzunluğu, 4 tona yakın ağırlığı ve 6x6 çekiş sistemiyle tam bir canavar. Alman lüks otomobil üreticisi Mercedes-Benz, 4 tekerlekten çekiş kavramını bir basamak yukarı taşıdı. Markanın safkan arazi aracı G Serisi, en güçlü motoruyla 6 tekerlekli bir konseptte hayat buldu.

Tıpkı kamyon ve Amerikan pick-uplarında olduğu gibi arkada 4 önde ise 2 lastiği bulunan G63 AMG, gücünü tüm tekerleklerine birden ileterek 6x6 terimini otomobil dünyasına kazandırıyor. Sadece askeri ve ağır ticari araçlarda kullanılan 6 tekerlekten çekiş sistemiyle G63 AMG, arazideki gücünü limitlerin de ötesine taşıyor. Konsept olan aracı Mercedes-Benz'in ticarileştirme planı yok fakat markanın daha önce de bu tarz açıklamalar yaptıktan sonra üretime aldığı konseptler olmuştu.

Depo 750 liraya doluyor

3 aksı bulunan dev pick-up, yaklaşık 2.3 metrelik yüksekliğe ve 2.1 metrelik genişliğe sahip. Aracın uzunluğuysa tam 5.87 metre. Bu rakam, uzun şasili bir S Serisi'nden bile fazla. Dingil mesafesi 4.22 metre olan aracın yerden yüksekliği de 460 milimetreye (standart G-Sınıfı: 210 milimetre) ulaşmış. Standart modelin 96 litrelik yakıt tankı bile bu deve yeterli gelmemiş. Marka, araca bir de 63 litrelik yedek depo eklemiş ve toplam yakıt tankı 159 litreye ulaşmış. Türkiye'de bu tankı tam olarak doldurmanın maliyeti bile 750 lirayı buluyor. Aracın 3 bin 850 kilogramlık ağırlığı bile standart modelden 1 ton daha fazla.

4 koltuk da elektrikli ve soğutmalı

AMG'ye özgü çift bıçak şekilli radyatör ızgarası, paslanmaz çelik takla barları, ön camın üzerinde entegre LED ışık şeritleri ve karbon fiber çamurluklar aracın tam bir doğa sporcusu olduğunu haykırıyor. Yük alanı ise bir kapakla meraklı gözlerden saklanmış.
Aracın iç tasarımı ise standart bir G63 AMG'den farklı değil. 6x6 modelindeki ayırıcı özellikler, elmas desenli klasik kırmızı veya açık kahverengi deri döşeme, 4'ü de ayrıca elektrikli, ısıtmalı ve soğutma fonksiyonlu koltuklar ve alcantara tavan kaplamasıyla sağlanmış.

544 beygirlik V8

Araçta kullanılan motor, çift turbo ile desteklenen bir V8. Standart G63 AMG'de de görev yapan 5.5 litrelik benzinli ünite, 544 beygir güç ve 760 nm tork üretiyor. AMG imzalı 7 ileri çift kavramalı otomatik vitesle (AMG speedshıft PLUS 7G-Tronic) kombine edilen araçta tam 5 adet, yüzde 100 kilitli mekanik diferansiyel bulunuyor.
G63 AMG 6x6'da, güçlü bir kompresör ve arka tekerlek kemerleri kenarlarında yerleştirilmiş 4 adet 20 litrelik basınçlı hava deposu bulunuyor. Bu sayede otoyol sürüşleri ve off-road için gerekli olabilecek 0.5 ile 1.8 bar arası lastik basıncını 20 saniye içinde ayarlamak mümkün.

HABER: GÖKHAN KARA / BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.