Meram'dan Bosna Hersek'e sağlık merkezi

Meram'dan Bosna Hersek'e sağlık merkezi

Meram Belediyesi, kardeş şehir ilişkileri kapsamında Bosna Hersekin Hadzici ilçesine sağlık merkezi yaptırıyor

Meram Belediyesi, kardeş şehir ilişkileri kapsamında Bosna Hersek’in Hadzici ilçesine sağlık merkezi yaptırıyor. Yaklaşık 550 bin TL'ye mal olacak tesis bu yıl içinde hizmete girecek.

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleriyle birlikte kardeş belediye olan Bosna Hersek'in Hadzici ilçesini ziyaret etti. Başkan Kalaycı ve beraberindeki heyet ilk olarak Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç'i ziyaret etti. 

Türk kardeşlerini misafir etmekten büyük onur duyduğunu ifade eden Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç, "Siz bizim gerçek dostlarımızsınız ve bizleri çok seviyorsunuz. Sizin desteğiniz bize güç veriyor. Konya'nın manevi havasını buraya taşıdınız. Umarım siz de burayı kendi vatanınız gibi görürsünüz" dedi.

Bosna Hersek'e ne zaman gitmeye karar verseler içlerini ayrı bir heyecan kapladığını belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ise, "Burası bizim ikinci memleketimiz. Dolayısıyla buraya gelmenin ayrı bir heyecanı oluyor. Ecdadımızdan, Osmanlı'dan kalan eserlere sahip çıktığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Türkiye olarak sizi önemsiyor ve batıdaki sancağımız olarak görüyoruz. Kardeş şehir ilişkileri kapsamında birlikte güzel çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İki kardeş şehrin belediye başkanları, birbirlerine çeşitli hediyeler takdim ettikten sonra Meram Belediyesi'nin TİKA (Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) üzerinden Hadzici'de inşaatı devam eden sağlık merkezinde incelemelerde bulundular. Başkan Kalaycı, Mayıs ayında inşası başlayan Hadzici Sağlık Merkezi'nin yaklaşık 550 bin TL'ye mal olacağını ve 2 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç de, "Kardeş belediyemiz tarafından yapımı süren sağlık merkezinin inşaatı kısa bir süre sonra tamamlanacak. İnşallah açılışını da hep birlikte gerçekleştiririz. Meram Belediye Başkanımıza bu sağlık merkezi ve diğer hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.