Meram'da okul protokolü imzalandı

Meram'da okul protokolü imzalandı

Konya Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Meram Belediyesi arasında, 27 derslikli okul binası yapımı için protokol imzalandı.

Konya Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Meram Belediyesi arasında, 27 derslikli okul binası yapımı için protokol imzalandı.
Konya Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan katıldı.
Törende konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Gülbahçe Mahallesi'nde yapılacak 27 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne geçtiğimiz yıl vefat eden Konyalı eski milletvekili ve İslam alimi Tahir Büyükkörükçü'nün adının verileceğini söyledi. 1 yılda bitirilmesi planlanan okul binasının olduğu alana aynı anda bilgisayar, fizik ve kimya laboratuvarı ile kapalı spor salonunun da yapılacağını belirten Kalaycı, maliyetin 8 milyon TL olacağını kaydetti. Başkan Kalaycı, Meram Belediyesi olarak daha önce de 16 derslikli 3 farklı okul binasının yapımına katkı sağladıklarını, ihtiyaç duyulan mahallelere spor salonu yapımına da başlayacaklarını bildirdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ise, yeni eğitim sistemine geçilmesinin ardından derslik açığının kapatılması için hayırseverler ile kamu kurum ve kuruluşlarından destek beklediklerini dile getirdi.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da konuşmasında, kentteki okulların standardının yükseltilmesi için katkı aldıkları belediyelerden birinin de Meram Belediyesi olduğunu bildirdi. 2013-2014 eğitim döneminde okulun hizmete girmesinin hedeflendiğini vurgulayan Vali Doğan, Konya'da 147 okulda bin 356 dersliğin hayırseverler tarafından yaptırıldığını ve yeni eğitim sisteminde derslik açığının giderilmesi amacıyla yeni protokoller imzalanması için çaba göstereceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Doğan, Başkan Kalaycı ve İl Müdürü Turan arasında okul yapımı için protokol imzalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.