Meram'da Kültür gezileri başladı

Meram'da Kültür gezileri başladı

Konyanın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik organize edilen kültür gezileri başladı.

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik organize edilen kültür gezileri başladı. 30 Nisan’a kadar sürecek gezilere 21 okuldan yaklaşık 800 öğrenci katılacak.
Kültür gezileri hakkında açıklama yapan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, “İlköğretim 6.,7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlediğimiz kültür gezilerimiz başladı. Amacımız Konya’nın tarihi ve kültürel değerlerini öğrencilerimize tanıtmak ve kentlilik bilinci oluşturmaktır. Bu gezilerimiz profesyonel rehber eşliğinde haftada 3 program olmak üzere toplam 21 geziden oluşmaktadır. Gezilerimiz 30 Nisan’a kadar devam edecek” dedi.
Başkan Kalaycı, geziden önce Karaaslan Aybahçe Mahallesi Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileriyle sohbet etti. Okul müdürü Mustafa Bayrakçı, düzenlenen kültür gezilerinden dolayı Başkan Kalaycı’ya teşekkür etti. Okulun 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 44 kişilik grup, Çatalhöyük ve Arkeoloji Müzesi’ni gezdi, panoramik şehir turu ile gezi tamamlandı.
Meram Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen geziler 3 ayrı kategoride yapılıyor: 6. sınıflar; Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi, Alaaddin Keykubat Camii, Zazadın Han, Sadreddin Konevi Türbe ve Camii, Ateşbaz-ı Veli Türbesi ve panoramik şehir turu. 7. sınıflar; Kilistra ve Sille. 8.sınıflar; Çatalhüyük, Arkeoloji Müzesi ve panoramik şehir turu.
Öte yandan Meram Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümü münasebetiyle Gaziler ve Meram Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri için Çanakkale gezisi düzenledi. 2 otobüsle Çanakkale’ye giden heyet profesyonel rehberler eşliğinde Gelibolu Şehitliği, Truva Atı ve Çimenlik Kalesi’ni ziyaret etti. Daha sonra Anafartalar bölgesinde Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Kahraman Ezineli Yahya Çavuş, Seyit Onbaşı ve Kilitbahir Kalesi’ni ziyaret eden heyet Büyük Şehitler Abidesi'nde Kurtuluş Savaşı ile ilgili bilgiler edindi. Gaziler ve gençlik meclisi üyeleri Çanakkale’den ayrıldıktan sonra Bursa’nın tarihi yerlerini de gezdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.