Meram’a Bin 800 Kişilik Cami

Meram’a Bin 800 Kişilik Cami

Konya’nın Meram İlçe Belediyesi tarafından Hacı İsa Efendi Mahallesi’nde yeni belediye hizmet binası yanında yapımı tamamlanan cami 12 Haziran’da kılınan Cuma namazıyla ibadete açıldı.

1984 yılında yapılan ve kentsel dönüşüm alanında bulunan Et ve Balık Kurumu Camii Meram Belediyesi tarafından yıkıldı. Yıkılan Cami'nin 200 metre de yakınına da bin 800 kişi kapasiteli modern bir camii inşa edildi

Meram Belediyesi tarafından Hacıisaefendi Mahallesi´nde yapımı devam eden yeni belediye hizmet binasının yıl sonuna kadar tamamlanarak, hizmete açılması bekleniyor. Çalışma kapsamında da 1984 yılında yapılan  Et ve Balık Kurumu Camii yıkıldı. Yıkılan caminin de hemen 200 metre yakınına bin 800 kişilik cami yapılarak ibadete açıldı.

33-(1).jpg

33-(2).jpg

33-(3).jpg

Meram Belediyesi'nin caminin yıkımı ile ilgili yaptığı açıklama ise şu şekildi: “Meram'ın Hacı İsa Efendi Mahallesi, Azerbaycan Caddesi'nde bulunan Eski Et ve Balık Kurumu Camii, 1984 yılında taş duvar üstü yığma yarı karkas olarak kombina işçilerinin burada ibadetleri için  yapılmıştır.  Projesiz, ruhsatsız ve vasıfsız bir bina olan cami 200 Kişi kapasitelidir.

2010 Yılında yapılan imar planı ile caminin bulunduğu yer Belediye Hizmet Alanı olarak belirlenmiş ve yeni bir camii de bu alanda planlanmıştır. 2011 Yılında yapılan ihale ile Belediye Hizmet Binası ve  bin 800 kişi kapasiteli Camii inşaatı ihale edilmiştir.

CAMİ GÖÇMEK ÜZEREYDİ

Eski caminin kentsel dönüşüm sahasında bulunduğu ve yıkılacağı 2013 yılında Meram İlçe Müftülüğüne bildirilmiş, aynı zamanda da binanın depreme karşı dayanıklılığı da İnşaat Mühendisleri Odasından yetkili firmaya performans analizi yaptırılmıştır. Yapılan performans analizinin sonucuna göre binanın performansının göçme durumunda olduğu da raporla tespit edilmiştir. Cami, Kültür Varlıkları Kurulu tarafından da incelenmiş ve 2860 sayılı yasadaki özellikleri taşımadığı ve yıkılabileceği raporlanmıştır.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları ve olası tehlikelere karşı da korunması amacıyla yapımı tamamlanan yeni camimiz Meram İlçe Müftülüğüne bilgi verilerek, Ramazan ayından önce de ibadete açılmıştır. Yeni cami eski camiye oranla tam 8 kat büyüklüğünde olup, arasındaki mesafe 200 metredir. Camimiz, Belediye hizmet binamızın da faaliyete geçmesi ile birlikte vatandaşlarımızın rahat, huzur ve güven içerisinde ibadet yapmalarını sağlayacak şekilde Belediyemizce düzenlenmiştir.”

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum