Meram Tıp’tan Onkoloji açıklaması

Meram Tıp’tan Onkoloji açıklaması

Gazetemizin 18 Ocak 2008 Pazar günü gündeme getirdiği, Onkoloji Hastanesi Neyi Bekliyor? başlıklı haberle ilgili olarak Meram Tıp Fakültesinden açıklama yapıldı.

Haberde, halen inşaat çalışmaları süren Halit Büyükbayrakdar Onkoloji Hastanesi’ndeki gecikmenin eleştirilere neden olduğu, hastanenin kalan kısmının 1 yıl sonra bitirilebileceği ve bu konuda yardımseverlerden destek beklendiği vurgulanmıştı.

Meram Tıp Fakültesi’nin konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Mart 2007’de başlanan inşaat çalışmalarının ilk etabı olan kaba yapı bölümü, Eylül 2008’de tamamlanmış, ince yapı ihalesi ise Ağustos 2008’de gerçekleştirilmiştir. Ancak Kamu İhale Kurumu’na yapılan itiraz nedeniyle ihale süreci henüz sonuçlandırılamamış, buna bağlı olarak da hastanenin ince yapı inşaatına başlanamamıştır.  Hastane bünyesindeki Radyoterapi Ünitesi’nin ince yapı inşaatı ise hızla sürmekte olup, tamamlanma aşamasına gelmiştir. Görüldüğü gibi söz konusu gecikme ihale sürecinin uzamasından kaynaklanmıştır. Bunun dışında inşaat çalışmalarında gecikme söz konusu değildir.”
Açıklamada, Selçuk Üniversitesi’nin inşaatın ince kısmı için yardımseverlerden para toplama yoluna gitmediği belirtilerek, “İnşaatın kalan kısmının tamamlanması için ödenek sıkıntısı söz konusu değildir.  Sadece hastanenin tamamlanmasının ardından iç tefrişatı için yardımseverler destekte bulunmaktadır” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.