Meram Tıp'ta yenidoğan yoğun bakım ünitesi yenileniyor

Meram Tıp'ta yenidoğan yoğun bakım ünitesi yenileniyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde 15 kuvözle hizmet veren Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 800 metrekarelik yeni ve geniş bir alana taşınırken, kuvöz sayısı da 30a çıkarılacak

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 15 kuvözle hizmet veren Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 800 metrekarelik yeni ve geniş bir alana taşınırken, kuvöz sayısı da 30’a çıkarılacak.
Konya ve çevre illerin ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelen Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, gerçekleştirilecek düzenleme çalışmalarının ardından tam teşekküllü bir ünite haline getirilecek.
SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ, bünyesinde durumu en kritik olan hastaların bulunduğu 3’üncü düzey yoğun bakım bölümünün de yer alacağı yeni ünitenin 3 ayda tamamlanacağını bildirdi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı ile Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin ayrı binalarda olmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Hamdi Arbağ, anne ve bebeğine aynı binada hizmet vereceklerini, Konya’nın ve çevre illerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeni bir ünite kuracaklarını söyledi.
Prof. Dr. Arbağ, “Şehrimiz büyüdükçe hasta sayımız da doğal olarak artıyor. Ünitemizin yoğunluğundan dolayı bazı hastalarımızı il dışına sevk etmek zorunda kalıyoruz. Bu ünitemizi açarak kapasitemizi de iki katına çıkaracağız. Artık hastalarımızı başka hastanelere sevk etmek zorunda kalmayacağız” dedi.
Hastane bünyesindeki Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi’nin üst katına yapacakları Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin projesinin hazır olduğunu kaydeden Prof. Dr. Arbağ, “Ünitemizi 800 metrekarelik alana kuracağız. Ünite içerisinde 2 adet anne odası, 1 adet emzirme odası, 2 adet izolasyon odası, 1 adet toplantı salonu, 1 adet dinlenme odası, 30 kuvözlü yoğun bakım birimi, mutfak, doktor ve hemşire odaları yer alacak” diye konuştu.
Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yılda ortalama 850 hastaya hizmet verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Arbağ, bu sayının yeni ünite ile daha da artacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.