Meram Tıp'ta Etik Yaklaşım Kursu

Meram Tıp'ta Etik Yaklaşım Kursu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesinde bilimsel çalışmalara ışık tutmak ve bilim adamlarına doğru araştırma tekniklerine ilişkin bilgi vermek amacıyla ''Etik Yaklaşım Kursu'' düzenlendi.

 
Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen kursa, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alper Yosunkaya, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın eşi Doç. Dr. Nilsel Okudan ile öğretim üyeleri katıldı. 
2 gün sürecek konferansın ilk gününde söz alan İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hanefi Özbek, klinik araştırmalarda etik yaklaşım kurallarına ilişkin katılımcılara bilgiler verdi. 
Özbek, kursun katılan bilim adamlarına büyük yarar sağlayacağının altını çizerek, ''Konya’daki bu kurstan sonra Elazığ ve Trabzon'da 2 kurs daha düzenleyeceğiz. 2010 yılında çok daha fazla mesafe almak istiyoruz'' dedi. 
Meram Tıp Fakültesi bünyesinde bilimsel araştırmalara ışık tutacak yeni bir etik kurul oluşturulacağını belirten Dekan Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı ise ''Bu yöndeki çalışmalara hızla başladık ve ilk olarak bir kurul kursu oluşturduk. 2 gün sürecek kursumuza 17 ilden 150'ye yakın bilim adamı katılıyor. Organizasyonda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' dedi. Kurs sonunda bilim adamlarına ''Katılım Belgesi'' verileceği öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.