Meram Tıp teknolojiyi yeniledi

Meram Tıp teknolojiyi yeniledi

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, son 4 ay içerisinde 10 ayrı üniteye 50 adet tıbbi cihaz ve cerrahi alet satın alarak teknoloji parkını yeniledi.

Sürekli değişen ve kendini yenileyen tıp teknolojisiyle paralel hareket ettiklerini belirten Selçuk Üniversitesi Hastaneler Genel Direktörü Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, “Son 4 ay içerisinde 50 adet tıbbi cihaz ve cerrahi alet satın aldık. Göz, kulak burun boğaz, üroloji, kardiyoloji, genel cerrahi, çocuk ve göğüs gibi pekçok bölümü son teknoloji ürünü cihazlarla donattık. Amacımız hastalarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek. Bu cihazlarla hem işimiz kolaylaşacak hem de verdiğimiz hizmetin kalitesi artacak.” dedi.
GÖZ TEDAVİSİNDE SON TEKNOLOJİ
Göz kliniğinde özellikle kornea dokusunun hastalıklarının teşhis ve tedavisinde önemli olan konfokal mikroskop (HRT-RCM) cihazı aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Özkağnıcı, “Bu cihazla hastalarımızın kornea hücre sayımını kolaylıkla yapabileceğiz. Aynı cihazı glokom hastalığı için de kullanacağız. Glokom hastalarında ve göz tutulumu olan şeker hastalarının teşhis ve tedavisinde en son teknoloji olan  HRA-OCT cihazı ile de gözün görme tabakalarının ince kesitlerini inceleyebileceğiz.” diye konuştu.
KARACİĞER NAKLİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
Organ Nakil Ünitesi’nde karaciğer nakli de yapmak için altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Prof. Dr. Özkağnıcı, “Hastanemizde karaciğer nakli için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu birimimize hasta başı monitörü, hasta ısıtma cihazı, kitsiz kan ve sıvı ısıtma cihazı, transport ventilatör, damardaki kanın görüntülenmesi ve damar tıkanıklıklarının incelenmesine yarayan renkli doppler ultrasonografi cihazı olmak üzere toplam 5 adet cihaz satın aldık.  Yakında şehrimizde karaciğer nakilleri de yapabileceğimizi şimdiden müjdelemek isterim” dedi.
BÖLÜMLERE TEKNOLOJİ TRANSFERİ             
Prof. Dr. Özkağnıcı, “Bunun yanı sıra hastanemize 7 adet anestezi cihazı, 1 adet YAG lazer cihazı, 1 adet genel cerrahi video endoskopi cihazı, göz hastalıkları için SLT, kardiyoloji bölümüne 5 adet, göğüs hastalıkları için ise 4 adet ventilatör, çocuk hastalıkları için 2 adet eko cihazı, göğüs hastalıkları birimine 1 adet fiberoptik bronkoskop cihazı satın aldık. Amacımız tıp teknolojisi yenilendikçe tıbbi cihaz ve cerrahi aletlerimizi de sürekli yenileyerek hastalarımıza ve yakınlarına çok daha etkin, verimli ve dinamik sağlık hizmeti vermek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.