Meram Aymazda unutulmayan sesler sergisi

Meram Aymazda unutulmayan sesler sergisi

Merve-Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulunda Müzik ve Görsel Sanatlar Zümresi öğrencileri tarafından açılan Unutulmayan sesler konulu sergi okul öğrencilerinin ilgisini çekti

Merve-Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulunda Müzik ve Görsel Sanatlar Zümresi öğrencileri tarafından açılan “Unutulmayan sesler” konulu sergi okul öğrencilerinin ilgisini çekti.

 

Merve Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren Merve-Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulunda sosyal, kültürel faaliyetlere start verildi. 2011- 2012 Eğitim-Öğretim yılının ilk etkinliğini Okul Müzik ve Görsel sanatlar Zümresi öğrencileri “ Türk Müziğinde unutulmayan Sesler” konulu sergilerini okulda açtılar. Sergi de Türk müziğine renk katmış ve unutulmayan sesler olarak bilinen sanatçılar Barış Manço, Yıldırım Gürses, Muharrem Ertaş, Müzeyyen Senar, Aşık Veysel, Zeki Müren, Cem Karaca, Celal Güzelses, Kazancı Bedih, Aşık Mahzuni Şerif, Erol Evgin, Emel Sayın, Ahmet Özhan, Zara, Özay Gönlüm ve Gülşen Kutlu’nun özgeçmişleri, sanat yaşantılarıyla ve fotoğrafları yer aldı.

 

Türk Müziğinin unutulmaz seslerinin yer aldığı sergi hakkında bilgi veren Müzik Zümre Öğretmeni Mecit Nurlu ve Görsel Sanatlar Zümre Öğretmeni Yasin Özer, sergi hakkında şunları söylediler “ 20. yüzyıla müzikleriyle damgalarını vurmuş 20 sanatçının kısa özgeçmişleri, sanat yaşantıları ve fotoğraflarından oluşan sergisini 5. sınıf öğrencileri tarafından hazırlandı ve sergileniyor. Bu sergi deki hedefimiz ise, Türk müziğine sesleriyle damgasını vuran bu sanatçılarımızı doğru şekilde öğrencilerimize tanıtma ve sevdirmedir” dedi. Merve-Meram Abdullah İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda açılan “Unutulmayan Sesler “ isimli sergi, okul öğrencileri tarafından ilgi ile takip edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.