Meram Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açıldı

Meram Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açıldı

Meram Belediyesi tarafından Dr. Ahmet Özcan Caddesinde yapımı tamamlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.


Açılış törenine Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’nın yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Milletvekilleri ve çok sayıda idari ve mülki amir katıldı.
Meram’ın ilk ve tek ağız ve diş sağlığı merkezi olan kurum, hasta yoğunluğuna göre 7 diş hekimiyle birlikte aynı anda hizmet verebilecek. Şuanda 3 diş hekimiyle günde 60 hastaya bakabilecek kapasiteye sahip olan kurum, doktor sayısının 7’ye çıkmasıyla günlük 150 hastaya hizmet verecek. Her türlü ağız ve diş sağlığıyla ilgili tedavi verebilecek kurum gerektiği zaman cerrahi müdahalede yapabilecek. İlk etapta devlet memurlarına hizmet verecek kurum, Sosyal Güvenlik Kurumuyla yapılan görüşmeler sonucunda 1 ay içinde tüm vatandaşlara hizmet verebilmeye başlayacak. Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, sağlık alanında hayata geçirdikleri yol haritasını titizlikle yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti. Meram bölgesinde bir ağız ve diş sağlığı merkezinin olmamasının bir eksiklik olduğunu dile getiren Serdar Kalaycı, “Meram halkının beklentileri doğrultusunda halkımıza vatandaşlarımıza daha modern ve daha konforlu bir ortamda hizmete verecek bir ağız ve diş sağlığı merkezini yaptık. Böylece halkımız Meram’ın ilk ve tek olma özelliğini taşıyan bir tedavi merkezine kavuşmuştur” diye konuştu. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hülya Karaağaç, Meram Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin çağın gerektirdiği modern teknolojik imkânlarla hizmet vereceğini söyledi. Hülya Karaağaç, uzman doktorlar himayesinde yapılan kontroller ve tetkikler sayesinde çeşitli diş v ağız hastalıklarına oluşmadan tespit edip, hızlı bir şekilde müdahale edeceklerine işaret etti.
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.