Mep, Nisan Sonunda Ekonomi Zirvesi Düzenliyor

Mep, Nisan Sonunda Ekonomi Zirvesi Düzenliyor

Mersin Ekonomi Platformu (MEP), Nisan sonunda ulusal çapta bir Ekonomi Zirvesi düzenlemeye hazırlanıyor. Mersin’e katkı verecek konuların ele alınacağı zirveye Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Ekono...

Mersin Ekonomi Platformu (MEP), Nisan sonunda ulusal çapta bir Ekonomi Zirvesi düzenlemeye hazırlanıyor. Mersin’e katkı verecek konuların ele alınacağı zirveye Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın da katılması bekleniyor. MEP Başkanı Hanife Körünoğlu, “Amacımız, Mersin lobisidir, güçlü Mersin, güçlü ekonomidir” dedi.

MEP Başkanı Hanife Körünoğlu, platform üyesi dernek başkanları ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, önümüzdeki ay yapmayı planladıkları Mersin Ekonomi Zirvesi, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ziyareti ve Ankara’daki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. HiltonSA Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, sözlerine önceki gün Ankara’da meydana gelen terör saldırısı ile başlayan Başkan Körünoğlu, “Bir kez daha kalbimizden vurulduk, sözcükler anlamını yitirdi. Acımızı tarif edecek hiç bir kelime gelmiyor aklımıza. Şaşkınız, öfkeliyiz, kızgınız. Ama yapacak bir şeyimiz yok. Haince, sinsice masum vatandaşlarımız katledildi, evlere ateşler düştü, annelerin, babaların, evlatların, eşlerin yüreği yandı. Hepimizin yüreği yandı. Bu kalleş saldırıyı bir anne, bir eş, bir evlat, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olarak lanetliyorum. Ve diyorum ki, şimdi birbirimizi eleştirmek, kırmak, dökmek zamanı değildir. Uyanık olmamız gereken günlerdeyiz. Söylenecek çok sözümüz var ama şimdi sadece ülkemizin, ailelerimizin, hepimizin başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin, acılı ailelerine de Allah sabır versin. Yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

“AMACIMIZ, MERSİN LOBİSİ, GÜÇLÜ MERSİN VE GÜÇLÜ EKONOMİDİR”

Daha sonra MEP olarak Ankara’da ziyaret ettikleri Yatırım ve Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ile yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını aktaran Körünoğlu, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Mersin milletvekilleri ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette, Mersin’de yapımı devam eden ve yapılması planlanan projeler ile ilgili Elvan’dan bilgi aldıklarını anlattı. Elvan’a, mevcut ve yeni projelerle ilgili önerileri ile sorun ve taleplerini de ilettiklerini belirten Körünoğlu, “Çok verimli bir toplantı geçirdik. Önemli olan bu yatırımların takibi ve sonuçlandırılmasıdır. MEP’in amacı, Mersin lobisidir, güçlü Mersin, güçlü ekonomidir. Bunun için bu yatırımlar sonlandırılana kadar tarihiyle takip edeceğiz” diye konuştu.

“EKONOMİ ZİRVESİNE ELVAN VE BAKAN ELİTAŞ DA KATILACAK”

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Körünoğlu, önümüzdeki ay düzenleyecekleri Mersin Ekonomi Zirvesi’ne ilişkin bir soruya, zirveyi ulusal boyutta Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) önderliğinde gerçekleştirecekleri yanıtını verdi. Körünoğlu, “Mersin Ekonomi Zirvesi’nde, Mersin’e katkı verecek konu başlıklarıyla ilgili bir çalışma yapmayı hedefliyoruz. Özellikle tarım-gıda, lojistik, sanayi, turizm alanlarında konuşmacılar ve Başbakan Yardımcımız Lütfi Elvan ve Ekonomi Bakanımız Mustafa Elitaş’ın da katılımıyla TİM ve AKİB önderliğinde yapılacak. Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlemeyi planladığımız bir paneller dizisi olacak. Bütün başkanlarımızın katkılarıyla en iyisini yapmaya çalışacağız. Mersin’e katkı verecek, özellikle Mersin’i daha ileriye götürecek konu başlıklarımız olacak” ifadelerini kullandı.

“APOLİTİK BİR KURULUŞUZ VE SİYASET ÜSTÜ ÇALIŞIYORUZ”

Bir soru üzerine, Ankara ziyaretine ilişkin gündeme gelen eleştirilere de yanıt veren Körünoğlu, bu eleştirilerin kişisel olduğunu belirterek, “Projelerle yanıt vermek en doğrusudur. Üreten bir Mersin olmasını hedefliyoruz. Mersin’de lobi faaliyetleri ve ekonomik değer yaratmayı daha çok önemsiyorum. Kişisel polemikler maalesef bizi bir yere vardırmıyor. Herhangi bir söz söylemeye gerek yok. Mersin’de gerçekten güçlü lobi yapabilmek için hep beraber işbirliği yapacağız. Apolitik bir kuruluşuz ve siyaset üstü çalışıyoruz. Hepimiz özel alanlarında siyasi çalışmalar yürütebiliriz ama bu kuruma hiçbir zaman siyaset karışmasını arzu etmiyoruz. MEP olarak apolitik duruşumuzu her zaman sergiliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.