Menzil 1000 kilometre

Menzil 1000 kilometre

Oyak Renault'nun Bursa'da ürettiği 4'üncü nesil Clio, küçük hacimli benzinli motoruyla dikkat çekiyor.

Renault'nun Bursa'da ürettiği 4'üncü nesil Clio, hem tasarımı hem teknolojisiyle markanın zirvesini temsil ediyor. Araçta kullanılan yeni nesil multimedya sistemi, zengin güvenlik donanımları ve cimri motorlar, sınıfının en iddialı seçeneklerinden birine işaret ediyor. Markanın özellikle motor teknolojisindeki atağı, takdire değer. İlk kez yeni Clio'da kullanılan 0.9 litrelik TCe motor, dizelleri aratmayan tüketimi ve en düşük vergi dilimine girmeyi başaran hacmiyle en ideal Clio versiyonu olarak dikkat çekiyor.

300 litrelik bagaj sınıfının iyilerinden

Bu hafta konuğumuz olan Clio TCe, kağıt üzerindeki başarılı notlarını gerçek hayata nasıl aktardığını bize kanıtlamaya çalıştı. Diğer Clio'lardan tasarım olarak bir farkı bulunmayan TCe, sadece bagaj kapağındaki logoyla kendini belli ediyor. Zaten sınıfının en dinamik tasarımlarından birini sunan Fransız üretici, RS gelene kadarki en güçlü benzinli motorunu ayrıca belirtmekten kaçınmış. LED gündüz farları ve sportif tampon, küçük stop grubu ve gizli arka kapılar, coupe bir modele gerek bırakmayacak kadar iddialı çizgiler sunuyor. Sportif çizgiler iç mekanda da yerini alıyor. Piyano boyasının hakim olduğu kokpit, işçilik ve malzeme kalitesiyle yeterince başarılı. Farklı renk kombinasyonlarına izin veren Renault, tüketicilere yeterli esnekliği sağlıyor. Aracın 300 litrelik bagajı da sınıfının en iyilerinden.

90 beygirlik motor yeterli

Türkiye'de 2'si benzinli 2'si dizel olmak üzere 4 motor seçeneğiyle satılan Clio 4, 0.9 litrelik 3 silindirli benzinli motoruyla konuğumuz oldu. 90 beygir güç ve 135 nm tok üreten turbo beslemeli ünite, sürüş sırasında çok daha hacimli bir motor gibi hissettiriyor. 5 ileri manuel şanzımanla kombine edilen motor, aracı 0'dan 100 km/s sürate 12.2 saniyede ulaştırıyor. Aracın ulaşabildiği maksimum sürat ise saatte 182 kilometre. Maksimum torkun 2 bin 500 devirde üretilmesi, ara hızlanmalarda yeterli esnekliği sağlıyor. Sert ayarlı süspansiyon ve net tepkiler veren direksiyon sistemleri sayesinde yol tutuş oldukça başarılı.

Menzil 1000 kilometre

Benzinli motor, dikkatli kullanımlarda dizelleri aratmıyor. Ortalama tüketimi 4.5 litre olarak açıklanan TCe, 45 litrelik depoyla 1000 kilometrelik menzil vadediyor. Bizim de zorlanmadan 5.1 litrelik ortalamayı yakalamamız Renault ekibinin başarısını olarak görülebilir. Tabii ki turbo beslemeli motorun tüketimi, performanslı kullanımlarda belirgin şekilde artıyor.

30 bin liradan başlıyor

Renault Clio 4'ün başlangıç fiyatı (1.2 litrelik benzinli, Joy) 29 bin 990 lira olarak belirlenmiş. Dizel modelin fiyatıysa 39 bin 990 liradan başlıyor. TCe ise orta donanım seviyesi olan Touch versiyonuyla 36 bin 990, üst donanım Icon ile de 38 bin 490 liralık etiketle satılıyor. Rakiplerle benzer olan bu fiyat, zengin donanım düşünüldüğünde çok daha cazip görünüyor.  

GÖKHAN KARA - BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.