Menderes Türel: Laiklik Ve Cumhuriyetin Yılmaz Bekçileri Olarak Görevdeyiz

Menderes Türel: Laiklik Ve Cumhuriyetin Yılmaz Bekçileri Olarak Görevdeyiz

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, laikliğin, cumhuriyetin, 'yılmaz bekçileri' olarak görevde olduklarını söyledi. Türel, Antalya'daki Rus ve Almanlar'ın talep etmesi halinde 'kilise' yapacaklarını da vurguladı....

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, laikliğin, cumhuriyetin, 'yılmaz bekçileri' olarak görevde olduklarını söyledi. Türel, Antalya'daki Rus ve Almanlar'ın talep etmesi halinde 'kilise' yapacaklarını da vurguladı.

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nin Sarısu Mesire Alanı'nda 72 dönümlük alana yaptığı Kadınlar Plajı törenle hizmete açıldı. Açılışa; AK Parti milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik de katıldı. Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve partililer topluca bayanlar plajını gezdi.

"LAİKLİĞİN YILMAZ BEKÇİLERİYİZ"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, kadınlar plajının açılışında yaptığı konuşmada; bugün Antalya'da gerçek demokratlığın, gerçek Atatürkçülük'ün, gerçek milliyetçi siyasetin, AK Parti'nin çizgisi içinde yer aldığını belirterek, "Kadınlar plajını kimse öyle eskide kalmış, köhnemiş, siyasi maksatlarla farklı yönlere çekmesin. Hele hele son zamanlarda 'okyanus ötesinden' talimat alan, 30 Mart seçiminde okyanus ötesiyle aynı paralel çizgiye giren, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde okyanus ötesiyle ittifak yapan, belediye meclisinde paralel yapının hukuksuzluklarını savunarak, Pensilvanya'nın avukatlığına soyunan arkadaşlar, lütfen bu konularda artık konuşup ders vermeye kalkmasın." şeklinde konuştu.

"BİZE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ VERMEYİN"

Antalya'da kimsenin kendilerine laiklik, Atatürkçülük, cumhuriyet ve çağdaşlık dersi vermeye kalkmaması gerektiğini söyleyen Türel, "Eğer CHP'nin cumhuriyetçiliği, laikliği, Pensilvanya'nın bugün olduğu gibi değirmenine su taşımak olursa, 'batsın' sizin cumhuriyetçiliğiniz, laikliğiniz. Buradan Gazi Mustafa Kemal, bizi duyuyorsa sesleniyorum; 'laikliğin, cumhuriyetin, yılmaz bekçileri olarak biz görevdeyiz. 'Rahat uyu Atam' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Atatürk döneminde Adalar Plajı'nda kadınlar plajı uygulaması olduğunu hatıralatan Türel, "Adına o zaman kadınlar hamamı demişler. 1940'da Atatürk gitti, bu uygulama da bitti." diye konuştu.

Türel, Antalya'daki Rus ve Almanlar'ın talep etmeleri halinde belediye olarak 'kilise' yapacaklarını da vurguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.