"Memurun Kayıplarını Hükümetle Sözleşmeye Oturan Memur-sen Karşılamalı"

"Memurun Kayıplarını Hükümetle Sözleşmeye Oturan Memur-sen Karşılamalı"

Türk Büro Sen Adana Şube Başkanı Turhan Topalhan, kamu çalışanlarının kayıplarının telafisi için yüzde 12 ek zam istediklerini bildirerek, memur ve emeklilerinin kayıplarını Memur-Sen'in telafi etmesi gerektiğini söyledi. Topalhan, enflasyonla...

Türk Büro Sen Adana Şube Başkanı Turhan Topalhan, kamu çalışanlarının kayıplarının telafisi için yüzde 12 ek zam istediklerini bildirerek, memur ve emeklilerinin kayıplarını Memur-Sen'in telafi etmesi gerektiğini söyledi.

Topalhan, enflasyonla ilgili açıklamasında Memur-Sen'in hükümetle imzaladığı toplu sözleşme neticesinde 2,6 milyon memur ile 1,9 milyon memur emekçisinin ciddi anlamda ekonomik kayba uğradığını ifade etti. Kamu çalışanlarının kayıplarının telafisi için yüzde 12 ek zam istediklerini dile getiren Topalhan, "Bakan işine geldiği zaman mutabakat metnini öne sürüyor ve memurlara ek zam yapılmayacağını söylüyor. Fakat, hakim ve savcılara verilen 1155 TL zammı nasıl açıklayacak? Hakim ve savcılar da devlet memuru değil mi?" dedi.

Topalhan, "Ülkemizde 2014 yılı Haziran ayı ilk altı aylık enflasyon yüzde 5,7 olarak gerçekleşmiş böylece Temmuz ayından itibaren memurlar enflasyon altında ücrete mahkum edilmişlerdir. Hükümetin revize ettiği ve yüzde 9,4 olarak öngördüğü 2014 yılı enflasyonu yıl sonunda bu şekilde gerçekleşirse, memurların enflasyon karşısındaki kayıpları aylık yüzde 4,2'ye yükselecektir." diye konuştu.

Topalhan, toplam sayıları 4.5 milyona ulaşan memur ve memur emeklilerinin kayıplarını, Memur-Sen'in telafi etmesi gerektiğini bildirerek, "Bütün memur ve emeklilerini, malum konfederasyondan haklarının iadesini talep etmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.