Memurlar kira desteği istiyor

Memurlar kira desteği istiyor

Toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika olarak masada bulunan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinden kamu görevlilerinin beklentilerini paylaştı.

Ayın 2’si ile 9’u arasında 50 bini aşkın kamu görevlisiyle yapılan ankette, memurların yüzde 42’si kirada otururken yalnızca yüzde 8.4’ü lojman hakkına sahip olduğu görüldü. Diğer taraftan ankete katılanların yüzde 93.7’si Memur-Sen’in kira yardım talebine destek verdi.

Milyonlarca kamu görevlisinin merakla takip ettiği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. 14 Ağustos’ta yapılacak görüşmede hükümetin vereceği teklifin masaya geleceği bilinirken, Memur-Sen, kamu görevlilerinin taleplerini içeren bir çalışmayı kamuoyuyla paylaştı.

MEMURLARIN YÜZDE 93.7’Sİ KİRA TALEBİNE DESTEK VERİYOR

Milyonlarca memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri tüm hızıyla sürüyor. Bir ay boyunca sürecek olan görüşme takvimi belirlenirken, gözler 14 Ağustos tarihinde hükümetin yapacağı teklife çevrildi. Masada yetkili sendika olarak bulunan Memur-Sen, hükümetin masaya getireceği teklif öncesi kamu görevlilerinin toplu sözleşmeden beklentilerini içeren anket sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Ankete 50 bini aşkın kamu görevlisi katılırken, memurların yüzde 42’si kirada otururken yalnızca yüzde 8.4’ü lojman hakkına sahip olduğu sonucu ortaya çıktı. Son yıllarda ekonomide yaşanan krizden payını alan kira fiyatları fahiş oranda artarken, büyük şehirlerde yaşayan binlerce kamu görevlisi, maaşının yarısını ev kiralarına ayırıyor. Bu durumu toplu sözleşme masasına taşıyan yetkili sendika Memur-Sen, aylık 7 bin 650 lira kira yardımı yapılması teklifinde bulundu. Bu teklife memurların yüzde 93.7’si destek verdi.

MEMURLAR, ALIM GÜCÜNÜN KORUNMASI İÇİN ÜÇER AYLIK ZAMLARA OLUMLU BAKIYOR

Ekonomide yaşanan kriz nedeniyle artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında alım gücünü korumak için geçmiş dönemlerden farklı olarak zam teklifini üçer aylık dilimler halinde sunması anketteki sorular arasında yer aldı. Ankete katılan kamu görevlilerinin yüzde 90’ı ise enflasyona karşı alım gücünün korunması için oransal zamların üçer aylık dilimler halinde verilmesini desteklediği görüldü. Diğer taraftan kamu görevlileri, Memur-Sen’in bayram ikramiyesi talebine yüzde 96.8 ile destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum