Memurlar dört gözle bu tarihi bekleyecek

Memurlar dört gözle bu tarihi bekleyecek

Memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine, Memur-Sen Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurdu

Başvuru öncesi açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetten istediklerini alamadıkları için ikinci muhatapları Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na müracaat ettiklerini ifade ederek, ''Hem toplu sözleşme heyet başkanı olarak bütün memurları ve emeklileri ilgilendiren taleplerimiz hem de Memur-Sen'in altı hizmet kolundaki imza atmadığı, eksik gördüğü yaklaşımların itirazını yapacağız'' dedi.

Gündoğdu, ''Buradan Hükümete çağrımız, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nu baskı altına almayın. Memur hakkını istiyor, herkes Türkiye büyüyor diyor, büyüyorsa verin hakkımızı'' ifadesini kullandı

Türkiye Kamu-Sen de, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurdu

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''Dünkü tepkimiz, hükümete doğrudan doğruya yönelik bir tepkiydi. İnşallah bu tepki görülür. Görülmezse ne olur? Görülmezse şundan endişe duyarız; bu tepki derinleşerek devam eder'' dedi.

Koncuk, beraberindeki üyelerle İzmir Caddesi'ndeki Devlet Personel Başkanlığı'ndaki Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvuruda bulundu.

Başkanlık önünde sendika üyeleri tarafından çiçeklerle karşılanan Koncuk, toplu sözleşme ile ilgili genel itirazı Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun yaptığını, kendilerinin de yetkili oldukları hizmet kollarında itirazlarını yapacağını söyledi.

İtirazlarda bugünün son gün olduğunu belirten Koncuk, ''Dün bir memur isyanı yaşanmıştır. Neye isyan etmiştir memur, geçinme aczi içerisinde bırakılmalarına isyan etmiştir. Emekliler, yok sayılmasına isyan etmiştir. Bu isyanı, bu tepkiyi Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun değil ama hükümetin mutlaka görmesi lazım'' dedi.

Hükümetin masada 11 üyenin 6'sının iradesine hakim gibi göründüğünü savunan Koncuk, şöyle devam etti:

''Dünkü tepkimiz, hükümete doğrudan doğruya yönelik bir tepkiydi. İnşallah bu tepki görülür. Görülmezse ne olur? Görülmezse şundan endişe duyarız; bu tepki derinleşerek devam eder. Çünkü kamu çalışanları artık anne- baba olarak görevlerini yapamaz hale geldi. Yaşama acziyeti içerisinde, borç harç içerisinde, kredi kartlarına mahkum halde yaşıyor. Biz pastadan payın, adil gelir dağılımı anlayışı çerçevesinde kamu çalışanlarına, işsizlerimize, asgari ücretle çalışanlarımıza, diğer bütün kesimlere verilmesini talep ediyoruz. Türkiye artık mutlu azınlığın ülkesi olmamalı. Türkiye bütün kesimleriyle, gelirin adil dağıtıldığı, paylaşıldığı bir ülke olmalı. Madem ki milli gelir 10 bin 500 dolara yükselmişse, bu gelirin adil dağıtılması gerek. Ülkeyi yönetenlerin bu tepkileri görmek, hesap etmek ve buna göre ekonomik tedbirler ortaya koyması lazımdır. İnşallah bunun adımı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun 29'unda verileceği karar olur. Başvurumuzun hayırlı olmasını diliyorum.''

-''Dost acı söyler, biz düşman değiliz''-

''Umutlu musunuz'' yönündeki bir soru üzerine Koncuk, umutlu olduklarını, demokrasiye inanan bir teşkilatın başkanı olduğunu söyledi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'ndan istedikleri rakamın çıkmaması durumunda eylemlerinin devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine de Koncuk, şunları söyledi:

''Eylemler bir süreçtir. Bugünü yarını olmaz. Günlere, haftalara, aylara yayarız, Türkiye'de sürekli eylemlilik sürecini başlatırız. Bu iş bırakma olur, miting olur, iş yavaşlatma olur. Bin bir türlü çeşidi var. Ama bunun görülmesi lazım. Biz şunu söylüyoruz hükümete; bir çukura doğru gitmeyelim. Önümüzde bir çukur var, etrafından dolaşalım diyoruz. Dün bunu gösterdik biz. Bu adil bir gelir dağılımı olmadığını gösteriyor Türkiye'de. Bu adaletsizliğin düzeltilmesini istiyoruz. Dost acı söyler, biz düşman değiliz. Bizim derdimiz ne siyasi, ne ideolojik, biz adam gibi yaşamak istiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz.''

Sayıştay Başkanı'na mesajının olup olmadığının sorulması üzerine ise Koncuk, ''Sayıştay başkanı bu heyetin başkanı. Kurul başkanı, inşallah kurul başkanı olma sorumluluğu ile davranacaktır, buna inanmak istiyoruz. Bunu gördüğümüzde 29 Mayıs'ta tekrar değerlendireceğiz'' dedi.

Koncuk ve beraberindekiler daha sonra başvuruda bulundu.

Hakem Kurulu kararını 29 Mayıs'ta verecek

Sayıştay Başkanı Recai Akyel, memur toplu görüşmelerinde tarafların uzlaşma sağlanamayan hususlara ilişkin Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurduğunu hatırlatarak, Kurulun, taraflarca yapılan başvuruları 5 gün içerisinde sonuçlandıracağını ve  konuyla ilgili kesin kararını 29 Mayıs 2012 tarihinde vereceğini bildirdi.

Akyel, yaptığı yazılı açıklamada, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun taraflarca yapılan başvuruları 5 gün içinde sonuçlandıracağını belirterek, ''Bu çerçevede, ilgili taraflar dinlenecek, talepler değerlendirilecek ve kesin karar verilecektir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, çalışmalarını Devlet Personel Başkanlığı hizmet binasında sürdürecektir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, çalışma süresi boyunca (25-29 Mayıs 2012 tarihleri arasında) kamuoyuna ve basına açıklama yapmayacaktır'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum