Memur ve emekli maaşı ne olacak?

Memur ve emekli maaşı ne olacak?

Memur ve emeklilerin dört aylık enflasyon farkı, TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı enflasyon rakamları ile netleşmeye başladı.

Beş aylık enflasyonun yüzde 22,72 olduğu belirlenirken, memur ve memur emeklisinin dört aylık enflasyon farkı yüzde 17,38 olarak hesaplandı. Emeklilerin dört aylık enflasyon farkı ise yüzde 22,72'ye ulaştı.

ZAM HESAPLAMASI NASIL YAPILIYOR?

Memur ve memur emeklisinin alacağı enflasyon farkı, maaş katsayısına her ay enflasyon oranının eklenmesiyle hesaplanıyor. Ocak ayı için yüzde 6,70, Şubat ayı için yüzde 4,53, Mart ayı için 3,16 ve Nisan ayı için 3,18 olan enflasyon oranlarına Mayıs ayında yüzde 3,37 eklenerek beş aylık rakam yüzde 22,72'ye ulaştı. Haziran enflasyonu ile bu oranın yüzde 25’i bulması bekleniyor. Dolayısıyla SGK ve Bağ-Kur emeklisi yaklaşık yüzde 25 zam alacak.

Memur ve memur emeklisi, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alıyor. İlk altı ay için yüzde 15 zam alan memur ve memur emeklisinin, aldıkları zam ile enflasyondan doğan farkı da alacakları belirtildi. Ayrıca ikinci altı ay için de yüzde 10'luk zam alacaklar. Memurun da temmuzda toplam yüzde 20 zam alması bekleniyor.

Memur ve memur emeklisinin alacağı net zam miktarı, Haziran ayı enflasyon rakamlarının da belli olmasıyla netleşecek.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.