Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer: Memurlar da geçinemiyor

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer: Memurlar da geçinemiyor

Yıllar önce rahat bir şekilde araba alabilen, evinin taksitini ödeyebilen ve çocuklarını okutabilen memurlar artık ayı nasıl geçireceğinin hesabını yapıyor. Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, “Çalışanların alım gücü düştü” dedi.

Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı toplumun tüm kesimlerini vurdu. Asgari ücretliler, işçiler gibi memurların da alım gücü düştü. Önceki yıllarda memur maaşıyla rahat bir şekilde çocuk okutulabilirken, ev ve araba sahibi olabilirken, düşüncesi bile artık memurlar için hayal oldu. Memurlar da artık ay sonunu getirmenin mücadelesini veriyor.

KASTEN KARGAŞA ÇIKARILMAK İSTENİYOR!

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, işçi ile memurların kıyaslanmasının doğru olmayacağının altını çizdi. Memurların da enflasyon altında ezildiğini ifade eden Karlıer, “Bazı öğretmenler, sağlıkçılar ile normal memurları karşılaştırmak da doğru değil. Bugün hala kesintilerle birlikte 30-35 bin TL maaş alan memurlarımız var” dedi. Diğer kategoride yer alan memurların da dillendirildiği gibi yüksek maaşlar almadığını dile getiren Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Karlıer, “Biz, çalışanların ne iş yaparsa yapsın kendine yeteceği kadar maaş almasından yanayız. İşçiler ile memurları kıyaslayarak, ya da memurların çok fazla maaş aldıklarını söyleyerek kasten bir kargaşa çıkarmak istiyorlar” şeklinde konuştu.

MEMURLARIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ!

Daha önceki senelerde memurların alım gücünün daha yüksek olduğuna dikkat çeken Karlıer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Enflasyonun yüksek olması, hayat pahalılığının artması memurları da zora soktu. Memurlar önceden ev ve araba sahibi olabiliyordu. Maaşıyla birkaç çocuğunu okutabiliyordu. Bugün mümkün değil. Memurların alım gücü düştü. Memur maaşları enflasyon karşısında eridi. Denge bozulması yaşandı. Şu an memur maaşıyla birkaç çocuğu okutmak gerçekten zor.”

MEMURLAR YAN GELİP YATMIYOR!

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, “Memurlar yüksek maaş alıyor, birçoğu yan gelip yatıyor” eleştirilerine de yanıt verdi. Karlıer, ayrıca şunları kaydetti: “Memurların bir iş yapmadığı düşüncesi toplumda yaygın bir düşünce ancak yanlış. Memurlar bugün verilen görevi hakkıyla yerine getirmenin mücadelesini veriyor. Beden gücüyle yapılan işlerle masabaşı yapılan işleri karşılaştırmak da haksızlık olur. Zaten bu iki grubun maaşları da kendine göredir. 'Memurlar çalışmıyor, yatıyor' eleştirilerini yersiz buluyoruz. Bu da huzuru bozmak adına yapılan yanlış konuşmalar. Memurların eski alım gücü yok. Memurlar da zorda. Bu gidişatın düzeltilmesi adına ivedilikle çalışmalar yapılmalı.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum