Meme Kanserine Karşı Balon Uçurdular

Meme Kanserine Karşı Balon Uçurdular

İstanbul’da bir araya gelen bir grup kadın, meme kanserine dikkat çekmek için pembe balon uçurdu. Meme kanserini yenen ve tedavisi süren kadınlar, meme kanserine dikkat çekmek için farklı bir etkinliğe imza attı. Özel bir hastanenin kompleksinde...

İstanbul’da bir araya gelen bir grup kadın, meme kanserine dikkat çekmek için pembe balon uçurdu.

Meme kanserini yenen ve tedavisi süren kadınlar, meme kanserine dikkat çekmek için farklı bir etkinliğe imza attı. Özel bir hastanenin kompleksinde bir araya gelen 100 kadın, ‘Farkındayım, Korkmuyorum’ yazılı 1000 balonu gökyüzüne bıraktı. Hastalığı yenen kadınlar ise hastanede kurulan 3 ağaca meme kanseriyle mücadele eden kadınlara umut olması için hastalıkla mücadele dönemindeki deneyimlerini kaleme alıp ağaçlara astı.

Etkinlik öncesinde Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Babek Tabandeh, kadınlara meme kanseriyle yaşam konusunda bilgiler verdi. Tabandeh, “Bu kadar yaygın bir hastalıkla savaşma yollarını da artık iyi bilmemiz gerekiyor. Meme kanseriyle mücadelede erken tanı çok büyük önem taşıyor. Özellikle 40 yaş üstü kadınların her yıl mamografi çektirmesi gerekiyor. Bu nedenle ilk olarak tetkiklerin düzenli bir şekilde yapılmasını öneriyoruz. Hastalıkla mücadele sürecinde ise moral en büyük ilaçlardan. Stresten uzak durulmalı, hastanın morali yüksek olmalıdır.” dedi.

Meme kanserini yenen bazı hastalar ise, kansere karşı çok duyarlı olunması gerektiğini, bu konuda herkese büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.