Melikgazi'de Yaklaşık 6 Bin Kişiye Aşure İkram Edildi

Melikgazi'de Yaklaşık 6 Bin Kişiye Aşure İkram Edildi

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarağından Muharrem ayı dolayısıyla Hunat Camii önünde yaklaşık 6 bin kişiye aşure ikram edildi.     Melikgazi Belediyesi'nce bütün açılış, temel atma ile diğer sosyal ve kültürel etkinliklerde...

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarağından Muharrem ayı dolayısıyla Hunat Camii önünde yaklaşık 6 bin kişiye aşure ikram edildi.

    Melikgazi Belediyesi'nce bütün açılış, temel atma ile diğer sosyal ve kültürel etkinliklerde geleneksel hale getirilen aşure ikramı, Hunat Camisi önünde kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı ile gerçekleştirildi.

    12 çeşit gıda malzemenin bulunduğunu ve 6 kazanda pişirilen yaklaşık 6 bin kişilik aşure ikramının vatandaşlar tarafından büyük bir ilgili ile karşılandığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, vatandaşlara bizzat dağıtım alanında kepçe ile aşure ikramında bulunarak onlarla sohbet etti esnaf ziyaretlerinde bulundu.

    "Bugün Muharrem ayının 10. Günü" diyen Başkan Büyükkılıç, aşurenin kelime anlamının da 10 olduğunu ifade ederek aşure gününde ikram etmenin birlik ve beraberliğe, sıkıntıların giderilmesine vesile olması temennisinde bulundu. Büyükkılıç, "Bugün ilk gün mümkün olduğunca semtlerde aşure dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bugün Hunat Camii'nin doğu ve batı kapıları olmak üzere 2 ayrı yerde 6 bin kişilik aşure ikramında bulunduk. 12 çeşit birbirinden farklı maddeyi bir kazanda birleştirerek, tatlı bir ürün elde ediyoruz. Bu farklılık bir araya gelerek bir güzellik ve tatlılık oluşturmasından mana çıkarmalıyız. Tıpkı Anadolu kültür ve miras zenginliğinin bir araya gelmesi gibi. Bu bir sosyal paylaşımdır. Birlik ve beraberliğimizin harcıdır. Bu tür sosyal paylaşım ve dayanışma etkinliklerimiz devam edecektir." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.