Mekke'nin Fethi kutlanacak

Mekke'nin Fethi kutlanacak

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “İnsanları şehirlerin en orta yerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden ve iffet duygusunu zedeleyen yılbaşı kutlamalarına karşıyız. Biz, tevhid inancının emin beldesi; Mekke'nin fethini kutlayacağız” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), her yıl olduğu gibi bu yıl da Mekke'nin Fethi programı düzenliyor. Mekke'nin Fethinin 1386. yıldönümü,  81 ilde gerçekleştirilecek etkinlikler ile kutlanacak. 31 Aralık Cumartesi günü, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde AGD Konya Şubesi öncülüğünde de etkinlik yapılacak. Program öncesi basın açıklaması yapan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Fetih işgal veya bir ırkın diğer ırkı tarumat etmesi değildir. Fethin gayesi, yürekleri kazanmaktır. Kabe'nin bulunduğu şehir olan Mekke, İslam ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Küfrün karanlığının Kelam-i Kadim berraklığı ile silindiği Mekke'nin Fethine bütün kardeşlerimizi bekliyoruz” dedi.

İSLAM'IN GEREĞİNİ YAPIYORUZ

Yılbaşı eğlencesinin neredeyse tüm dünya halkına dayatıldığını ve bu çirkinliğe karşı Müslümanların bir tavır takınması gerektiğini belirten Parlak, “Takındığımız tavır, İslamın gereğidir” şeklinde konuştu. Parlak daha sonra şunları kaydetti: “Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan,birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz. Kalplerdeki merhameti körelten, vicdan duygusunu ortadan kaldıran, İnsanları şehirlerin en orta yerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden yılbaşı kutlamalarına karşı tepki koymanın her erdem sahibi insanın görevi olduğunu da düşünüyoruz.”

NESİL DİRENME VASFINI KAYBEDİYOR

Parlak, yılbaşı kutlamalarını; bu ülkenin Emperyalizm tarafından sömürülmesine hizmet eden vasıtalardan biri olarak gördüklerini söyledi. Alkol müptelası haline getirilen bir neslin, sağlıklı düşünme ve sömürüye karşı direnme vasfını kaybettiğini vurgulayan Parlak, “Bu gecenin yılbaşı çekilişi gibi değişik organizasyonlarla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'e ait okullarda öğretmenler vasıtasıyla körpe dimağlara aşılanmasını kabul etmiyoruz. Aynı şekilde devlet eli ile yürütülen şans oyunlarının toplumda telafisi mümkün olmayan bir yozlaşmaya yol açtığını görüyoruz. İlgili bakanlıkları bu konuda sorumluluk almaya davet ediyoruz. AGD olarak, 81 ilde 600 noktada ve 300 kadar salon programları ile Mekke'nin 1386. yıldönümünü kutlayacağız” diye konuştu.

TEVHİD İNANCI MEKKE'DE VÜCUT BULDU

“İlk insan ve peygamber olan Hazreti Adem (A.S)'nin tevhid inancının sembolü olarak, insanın yeryüzündeki sınanma serüveninin bir nişanı olarak inşa ettiği ilk bina yani Kabe bu şehirdedir” diyen Parlak, “Alemlere rahmet olarak gönderilmiş son peygamber Hz. Muhammed (S.A.S) bu şehirde doğmuştur. Kur'an-ı Kerim'in ilk çağrısı bu şehrin sokaklarında yankı bulmuştur. Yeniden vücut bulan tevhid inancının ilk şehitleri bu şehirden çıkmıştır. Günümüz Müslümanlarının bu büyük fetihten çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar ve yaptıkları anlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah'tan olduğuna inanırlar. Sabrın ve fedakarlığın Müslümancı bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler. İslam'ı yaşamanın ancak cihad ile mümkün olduğunu idrak ederler” cümlelerini kullandı.

PROGRAMIN KAPSAMI GENİŞ OLACAK

Son olarak 31 Aralık günü Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan programın içeriği ile ilgili bilgiler de veren Parlak, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Güney Afrikalı Dünya birincisi Hafız Abdurrahman Sadien'i ağırlayacağız. Kur'an ziyafeti ve dualar edildikten sonra Eğitimci-İlahiyatçı Abdurrahman Korkmaz sunumunu gerçekleştirecek. Sinevizyon, mehteran ve spor gösterileri yapılacak. Ezgileri ile sanatçı Grup Genç konseri olacak. Ayrıca 17 Aralık'ta yapılan Siyer-i Nebi bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri de verilecek. Programımıza katılan misafirler arasında umre kurası çekilecek. Ve son olarak programın başlama saatine yakın Alaaddin-Adliye arasında sefer yapan tramvaylar program kapsamında ücretsiz olacak.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum