Mekakim'den Ortodoks Ve Katolik Kilisesi'ne Ziyaret

Mekakim'den Ortodoks Ve Katolik Kilisesi'ne Ziyaret

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi (MEKADİM) yöneticileri Kurban Bayramı nedeniyle Ortodoks ve Katolik kiliselerini ziyaret etti ve kurbanlık et dağıttı.    MEKADİM Yönetim Kurulu üyelerinin ilk durağı Ortodoks...

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi (MEKADİM) yöneticileri Kurban Bayramı nedeniyle Ortodoks ve Katolik kiliselerini ziyaret etti ve kurbanlık et dağıttı.

    MEKADİM Yönetim Kurulu üyelerinin ilk durağı Ortodoks Kilisesi oldu. Ziyarette konuşan Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, şehirdeki birlik, kardeşlik ve beraberlik duygusu uzun yıllardır devam ettiğini belirterek "MEKADİM'in kuruluşu ile de bu duygu daha çok pekişti. Daha çok sağlamlaştı. Bizler bundan çok memnunuz. Sizlere de müteşekkiriz. MEKADİM'in çalışmalarının ve etkinliklerin başarılı bir şekilde devam etmesini canı gönülden diliyoruz." dedi.

    İçinde yaşadıkları toplumun bayramının kendi bayramları olduğunu ifade eden Teymur, "Zaten bir kaç dinsel geleneğimiz dışında bütün örf ve adetlerimiz içinde yaşadığımız toplumun kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Bizler de burada bu toplumun bir parçası olarak ibadetlerimizin ifası konusunda hiç bir sıkıntı çekmiyoruz. Devletimiz, toplumumuz bu konuda sağ olsunlar hiç bir eksiklik hissettirmedi. İnançlarımızı çok serbest bir şekilde yaşıyoruz. Bu da semavi dinlerin temel özelliklerindendir. Tek sorunumuz idari sorunlar. İnşallah devletimiz bizlere böyle güzel bir yaklaşım yapar. Sorunları aşarız. Bu ümidi taşıyoruz. İnşallah kimliğimizdeki din hanesinin kaldırılmasını ok arzu ediyoruz. Temennimiz odur ki daha nice bayramları, bugün olduğu gibi coğrafyamızdaki acıların, hüzünlerin ve üzüntülerin olmadığı, barışın ve huzurun olduğu nice yıllar birlikte kutlamak dileğimizdir." şeklinde konuştu.

    Mersin Ortodoks Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Yazırlıoğlu, Mersin'de kendilerini tanıtma ve ifade etme konusunda MEKADİM'in büyük desteğini gördüklerini belirtti. Yazırlıoğlu, "Eskiden bu tür organizasyonlarda hiç bulunmazdık. Bilmezdik. Hep böyle kendi içinde kapanık bir pozisyondaydık. Şimdi kendimizi çok daha rahat ifade edebiliyoruz. Medyadan da büyük destek gördük. Bu toplum varlığımızı hissediyor. Bu da bizim için önemli. Bayram hepimizin bayramı. İftarlarda, sahur programlarında beraber olduk" ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından kurban etleri dağıtıldı.

    MEKADİM üyelerinin yöneticilerinin bir sonraki durağı Latin Katolik Kilisesi oldu. Burada Katolik kilisesinin rahibi Pawel Szymala ve başrahip Roberto Ferrari ile bir çok vatandaş hazır bulundu.

    "KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSEDİYORUZ"

    Rahib Pawel Szymala burada yaptığı konuşmada, 3 yıl boyunca her bayramda gelip kurban eti dağıtmalarından dolayı kendilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Szymala, "Kendi kültürlerini bizimle paylaşmaları çok güzel bir düşünce. Bayramı herkesle kutlamak istemeleri çok memnuniyet verici. Sadece Latin Katolik Kilisesi değil, Ortodoks Kilisesi, Cemevi, Roman Dernekleri ve diğer kurum ve dernekler olmak üzere 10 bin kişiye ulaştıklarını öğrendim. Bu büyük organizasyonda bizleri de unutmadıkları ve bizimle paylaştıkları için kendilerine çok teşekkür ederim. Bizi hiç bir zaman unutmadılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu davranış bizim için büyük bir örnek teşkil ediyor. Biz kendimizi yaşadığımız kentte böylece daha güvende hissediyoruz. Unutmayalım ki biz birlikte burada yaşıyoruz. Herkesin birbirini düşünmesi çok güzel bir davranış. Böylece aramızdaki barış ve hoşgörü anlayışı her geçen gün büyüyor. Gelmeniz ve aramızda olmanız bizler için büyük bir onur. Onun için çok teşekkür ederim." dedi.

    Konuşmaların ardından yöneticiler yanlarında getirdikleri etleri Hristiyan vatandaşlara dağıttı.

MEKADİM Başkan Vekili Dr. Hasan Sarı ise ziyaretlerde yaptığı konuşmada bu bayramda buluşmuş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Bizler Ortodoks ve Kotalik cemaatindeki arkadaşlarından bugüne kadar hep sevgi, dostluk ve hoşgörü gördüklerini anlatan Sarı şöyle devam etti: "Bizler bunun karşılığında da en az onlar kadar bir sevgi dostluk göstermek için buralardayız. Her zaman sizlerle beraber olmaktan, beraber programlar yapmaktan çok mutlu olduk. Kardeşliğin yürümesinde ve büyümesinde sizin de çok önemli bir dinamik olduğunuzu düşünüyorum. Sizlerle buluşmuş olmaktan büyük mutluluk duyduk." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.