Mehmet Metiner: Cemevleri, terörist yuvası

Mehmet Metiner: Cemevleri, terörist yuvası

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner canlı yayında, ’Cemevleri, terörist yuvası.’ dedi. Sosyal medyadan tepki yağdı.

 AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Cnn Türk'te yayınlanan Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programının dün akşamki konuğu oldu. Metiner, Alevilerle ilgili yaptığı açıklamalarla izleyenleri şaşırttı.

Ahmet Hakan'ın "cemevlerine ibadethane demiyorsunuz" sözlerine tepki gösteren Metiner "Bütün Aleviler dillendi bu süreçte, bu konuda bir fikir birliği yok. Cemevlerinin açılması yönünde engeller varsa kaldırırız" dedi.

"BU MESELEYİ Ak Parti YARATMADI"

Ahmet Hakan cemevlerine 'ibadethane' denilmesinin gerektiğini söyleyerek belediyelerden bahsetti. Alevilerle ilgili sorunları olmadığını söyleyen Metiner ise, "Bu meseleyi Ak Parti oluşturmadı. Aleviler bu sorunun yaratıcısına söz etmezken, bizden Yavuz Sultan Selim'in hesabını sordu." dedi.

"CEMEVLERİ TERÖR YUVASI"

Mehmet Metiner "Cemevleri terör yuvasıdır" deyince, sosyal medyayı salladı. Programı izleyenler tepkilerini Twitter'dan gösterdi ve Mehmet Metiner'e suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler.

İŞTE O TWEET'LERDEN BAZILARI

Radyo Piryolu ‏@RadyoPiryolu
"Cemevleri Terör Örgütlerinin Yuvası" Akp Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner

VURULDUK EY HALKIM ‏@bily_bonka
mehmet metiner ''Cemevleri terör yuvasıdır''der,,,bosbakan 53 sünni vadandaşımız öldü der,,,el kaideyi siz destekliyorsunuz derim ama ben...

Seda Karakoyun ‏@KucukNine
mehmet metiner bilmiyor heralde cem evlerimizin bir türlü inşaatı bitmiyor. hele bitsin bakın siz daha neler yetiştireceğiz oralarda(!)

kinyas1907 ‏@kinyas1907
mehmet metiner e neden bu kadar kızıyorlar anlamadım,muktedirin sofrasına oturmak için çok ter döktü..illa ki o terliği sahibine getirecek..

Alev Tezcan ‏@tezcanalev
Cem evleri terörist yuvası diyen Mehmet Metiner; Maraş'ı,Çorum'u,Madımak'ı,Roboski'yi,Reyhanlı'yı hangi alevi yaptı?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.