Mehmet Barlas'tan durum tespiti

Mehmet Barlas'tan durum tespiti

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, köşesinde Cemaat ile AK Parti arasındaki savaşta durum tespiti yaptı.

Yazısının başlığını "Siyasette de geri dönüşü olmayan noktalar vardır" olarak atan Sabah başyazarı Mehmet Barlas köşesinde Cemaat ile AK Parti arasındaki savaşta durum tespiti yaptı.

Kısa süre önce, Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve cemaatin önemli yazarlarıyla çok ağır bir polemiğe girişen Barlas, "Havacılıkta olduğu gibi siyasette de "Geri dönüşü olmayan nokta"lar vardır. Bu noktayı geçtikten sonra yola çıktığınız yere geri dönmeye ya yakıtınız yetmez ya da başka engeller dönüşünüzü imkânsız kılar." yazdı.

Barlas yazısına şöyle devam etti:

BİRİLERİ GÜZEL GÜNLERE GERİ DÖNELİM DİYEBİLİYORSA...

Şimdi birileri "Güzel güzel geçinip gidiyorduk, kavgayı bırakıp eski güzel günlere geri dönelim" diyebiliyorlarsa, bu ancak geri dönüşü olmayan noktanın geçildiğinin farkında olmamaktan kaynaklanabilir.

Ya da "Bende bu kuyruk acısı, sende de bu evlat acısı varken yeniden dost olamayız" cümlesiyle biten esopyen öykünün bilinmemesinden kaynaklanabilir "Geçmiş kavgayı unutalım" içerikli çağrılar...

Tarihi ve siyaseti bilinçli biçimde özümseyerek izleyenlerdenseniz, çoğu zaman bu geri dönüşü olmayan noktaların kazara değil kararlılıkla geçildiğini de görmüşsünüzdür.

TARIK BİN ZEYYAD GEMİLERİ YAKMAMIŞ MIYDI?

Tarık Bin Zeyyad 8'inci yüzyılda İber yarımadasını fethetmek için karaya çıktığında, gemilerini yakmamış mıdır? Veya Sezar Roma'da iktidarı ele geçirmek için M.Ö 49 yılında askerleri ile Rubicon nehrini geçtiğinde, savaşı kazanmadığı takdirde idam edileceğini bilmiyor muydu?

Tavla oynarken de zarları attığınızda, geri dönüşü olmayan noktayı geçmez misiniz?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.