Mehmet Ali Şahin: Artık Kimse Vesayet Rejimi Sevdalısı Olmasın

Mehmet Ali Şahin: Artık Kimse Vesayet Rejimi Sevdalısı Olmasın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı için Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği resepsiyona katılmayan muhalefeti eleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı için Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği resepsiyona katılmayan muhalefeti eleştirdi. Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli'yi eleştirerek, "Artık kimse vesayet rejimi sevdalısı olmasın. Anayasa'ya göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutanı Cumhurbaşkanıdır." dedi.

Şahin, Karabük Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen Karabük İl Divan Toplantısı'nda konuştu. Partilerinin hep ilklere imza attığını belirten Şahin, ilk defa 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'nun Cumhurbaşkanı tarafından Çankaya Köşkü'nde verildiğini hatırlattı. Şahin, "Ağustos ayı Türkiye için önemli olayların olduğu bir aydır. Malazgirt Zaferi, AK Parti'nin kuruluşu, büyük acı yaşadığımız Marmara depremi ve Büyük Taarruz bu ayda oldu. Hem Malazgirt hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlamasını bu yıl hükümet olarak farklı bir anlayışla kutladık. AK Parti olarak bunları yapmamız bizim görevimizdi, çünkü geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz. 30 Ağustos akşamı Çankaya Köşkü'nde Zafer Bayramı resepsiyonu verildi. Daha önceleri orduevlerinde verilir ve kutlamaları Genelkurmay Başkanı kabul ederdi. Ama Anayasa'nın 144. maddesi 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutanı Cumhurbaşkanı' der ve Cumhurbaşkanı bu görevi Türkiye Büyük Millet Meclisi adına getirir' der." sözlerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı'nın bu yıl kutlama etkinlikleri görevi aldığı konusunda da bilgi veren Şahin, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı olarak bundan sonra başkomutan olarak kutlama resepsiyonunu ben yapacağım dedi. Bu Türkiye'de demokratik değişim ve dönüşümün belki bazıları farkında değil ama en çarpıcı örneğidir. Artık Türkiye'de sivil siyaset her meselesine hakimdir. Artık Türkiye’de asker sivil bürokratlar değil halkın seçtiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin seçtiği Türk Silahlı Kuvvetlerinin başkomutanı olarak, Cumhurbaşkanı olarak yerine getirme kararını verdi. Ama Çankaya Köşkü'ndeki kutlamalarda ana muhalefet partisi yoktu, MHP yoktu. Niye yoktunuz, rahatsız mı oldunuz? 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını başkomutan olarak Cumhurbaşkanı'nın kabul etmesi sizi rahatsız mı etti? Bu değişim ve dönüşümden siz de heyecan duymalısınız. Çünkü sivil siyaset güçleniyor."

Türkiye'de demokrasi ve demokrasi taşlarının yerine oturduğunu belirten Şahin, "AK Parti iktidarının demokratikleşme adına attığı onlarca adımlardan biridir. Türkiye vesayet anlayışı ve vesayet sevdalıları bir darbe daha yemişlerdir. Türkiye'deki vesayet rejimi bir geri adım atmak zorunda kalmıştır. Bu resepsiyonda Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli olmalıydı." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun o gün eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ'u ziyarete gittiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Başbuğ'un bir davadan dolayı içerde olmasına şahsen ben de çok üzülüyorum. Genelkurmay Başkanı olarak birçok hizmeti oldu. Ama Kılıçdaroğlu, Başbuğ ziyaretini bir insani davranıştır saygı duyuyorum, ama bu ziyareti başka bir günde yapabilirdi. Artık bu ülkede herkes, her kurum, her siyasi parti; vesayet rejimi içlerinde yanıyorsa artık söndürsünler. Türkiye, AK parti iktidarı ile değişti. Türkiye artık millet iradesinin tek belirleyici olduğu yönetim haline geldi.”

Şahin, Mısır, Suriye, Tunus ve Cezayir gibi ülkelerde de demokrasinin işler hale gelmesini istediklerini belirtti. Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti. Şahin, toplantıdan sonra Karabük ilinde yapılan yatırımları gezdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.