Mehmet Adil: "Aileler yıkıldı intiharlar çoğaldı"

Mehmet Adil: "Aileler yıkıldı intiharlar çoğaldı"

Tam kapanma süreciyle birlikte çok daha zorlu bir süreç yaşayacaklarını söyleyen Konya Kahveciler ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Adil, “Esnaflarımız büyük bir borç batağına saplandı. Aileler yıkıldı, intiharlar çoğaldı” dedi. 

Tam kapanma sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iş yeri kapalı esnaf için bir iyileştirme paketi beklentilerinin yine hüsranla sonuçlandığını belirten Konya Kahveciler ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Adil, “Esnaflarımız büyük bir borç batağına saplandı. Aileler yıkıldı, intiharlar çoğaldı, tahliyeler başladı. Garip gurebayı kollayan esnaflar, şimdi iş arar duruma geldi ve gıda yardım paketlerine mahkûm edildi” dedi.
YAPMADIKLARI ŞEYİ BEKLEMEK SAFLIKTI
İktidardan destek bekleyerek hayal kurduklarını ifade eden Mehmet Adil, “Kısıtlama olacağında ilk aklınıza gelen, ezberiniz olan bizler, kahvehaneci, kıraathanece, kantinci, internet kafeci, playstation salonları, bilardo salonları, kafe-kafeteryacı, çay ocakları, halı saha işletmecileri 14 aydır kapalıydık veya kısmı açıktık. Beklentimiz Sn. Cumhurbaşkanımızın tam kapanmayla birlikte genelde tüm esnaflarımıza, özelde hizmet ve eğlence sektöründeki ciddi mağduriyetler yaşamış esnaflarımıza bir müjde vermesiydi. Tabii benim ki de şimdiye kadar yapılanları gördüğüm halde (hiç gündeme gelmeyen, yok sayılan, unutulan, görmezden gelinen, feryadı duyulmayan) 14 aydır yapmadıkları şeyleri beklemek çok fazla iyimserlik ve saflıktı. Âmâ insan umutla yaşar. Belki bu sefer bizi şaşırtırlar diye düşünmüş, hayal kurmuş olabilirim” ifadelerini kullandı.
ÖNCELİK SIRALAMASI ZIRVASI YAŞANDI! 
İş yerlerinin kapalı olmasına rağmen salgının pik yaptığını belirten Mehmet Adil şu ifadelere yer verdi: “Şimdiye kadar devletimizin almış olduğu tüm kısıtlamalara, tedbirlere temsilcisi olduğum esnaf grupları olarak büyük bir titizlikle uyduk. Fakat diğer sektörler faaliyetlerine devam ederlerken bizler ihtiyaç ve öncelik sıralaması zırvasından dolayı maalesef kapalı kaldık. İşyerlerimizi açamadığımız halde ne bulaş azaldı nede devletimizden pozitif bir ayrımcılık gördük. Hatta bizler kapalı kaldığımız dönemde bulaşın hızı azalmadığı gibi aksine pik yaptı.”
“TÜM YÜKÜ BİZİM ÜZERİMİZE YIKMAYIN”
Esnafların gıda yardım paketlerine mahkûm edildiğini ifade eden Mehmet Adil açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“İşte bu gerçekle temsilcisi olduğum esnaflarım büyük bir borç batağına saplandı, aileler yıkıldı, intiharlar çoğaldı, tahliyeler başladı, vergi, SGK, faturalar, el borçları, krediler katlanarak devam etti. İstihdam sağlayan, veren el olan, garip gurebayı kollayan esnafların, şimdi iş arar duruma geldiği ve gıda yardım paketlerine mahkûm edildi. Yıllardır kazanımları, birikimleri yok oldu. Keşke bu dönemde kobilere, sanayicilere, iş insanlarına yapılan destek, küçük esnaflardan esirgenmeseydi. Ülkeyi yönetenleri özeleştiriye davet eden Adil, “Sayın Cumhurbaşkanım, Sn. Bakanlarımız, sayın yöneticilerimiz, sayın ülkemizin medarı iftiharı bilim kurulu üyelerimiz, Allah rızası için sizleri özeleştiri yapmaya davet ediyorum.1 ay değil,2 ay değil,3 ay değil 14 aydır işyerleri kapalı, çalışamayan, para kazanamayan bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi olan dükkanı kira, evi kira olan bu esnafların yerine lütfen kendinizi koyun ve vicdanınızın sesini dinleyin ‘ve biz tavsiye ettik, bizde kapattık’ anlayışından vazgeçin. Tüm yükü bizlerin üzerine yıkmayın.”
EYYÜB KARAKUZU 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum