Mehir Vakfı son bir yılda 316 çifti evlendirdi

Mehir Vakfı son bir yılda 316 çifti evlendirdi

Merkezi Konya'da bulunan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı 2011 yılında, Konya, Ağrı, Şırnak, Aksaray, Karaman ve diğer illerde toplam 316 çifti evlendirdi

Merkezi Konya'da bulunan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı 2011 yılında, Konya, Ağrı, Şırnak, Aksaray, Karaman ve diğer illerde toplam 316 çifti evlendirdi.

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Türk milletini asırlar boyunca bağımsız bir topluluk olarak ayakta tutan en önemli kurumun aile olduğunu belirtti.

Anne, baba ve çocuklardan oluşan kutsal bir kurum olan ailenin büyük önem arz ettiğini ifade eden Özdemir, bu bağlamda vakıf olarak Türk aile yapısına önem verdiklerini söyledi.

Din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahibi tüm gençlerin hizmetinde olduklarını vurgulayan Özdemir, ''Vakfımız 2011 yılında, Konya, Ağrı, Şırnak, Aksaray ve Karaman başta olmak üzere 316 çifti evlendirdi. Yapılan bu düğünlerde 200 çiftimiz vakıf mütevelli heyeti tarafından evlendirilmiş olup, 116 çiftimiz ise hayırsever gönüllü kayın pederlerimiz tarafından evlendirilmiştir'' diye konuştu.

Özdemir, vakfın 2012 yılında Konya'daki sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Van'daki ihtiyaç sahibi 100 çift ile Ankara ve İstanbul'da yaşayan Filistinli 11 çiftin toplu nikah ve düğünlerini yapacağını aktardı.

Evlendirme faaliyetlerinin yanında kültürel çalışmalara da önem verdiklerini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

''İslam Hukuku Araştırma dergimizin 16. ve 17. sayıları 2011 yılında yayınlandı. Ayrıca Türk Ninnilerinde İslami Motifler kitabımız yayınlanmış ve ücretsiz olarak ilim ehline ve okurlara ulaştırılmıştır. Vakfımız 2012 yılında İslam hukuku Araştırmaları dergimizin 18-19 ve 20.sayılarını basıp ücretsiz olarak dağıtacak. Ayrıca Osmanlı Hukuku Aile Kararnamesi'nin 2. baskısını hazırlayıp yine ücretsiz olarak okurlara ulaştıracağız.''

Özdemir, faaliyetlerine destek veren hayırseverlere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.