Medıcana yazın hizmete girecek

Medıcana yazın hizmete girecek

Medıcana Sağlık Grubu, sağlık zincirine yeni bir halka daha eklemeye hazırlanıyor

Medıcana Sağlık Grubu, sağlık zincirine yeni bir halka daha eklemeye hazırlanıyor. Konya’da inşaatı devam eden, yedi bin metrekare arazi üzerine kurulu yeni hastane 2012 yaz aylarında tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak.

 

Medıcana Sağlık Grubu Kurumsal İletişim koordinatörü Kurtuluş Okutan ve Medya İlişkiler Uzmanı Meltem Depecik, Merhaba Gazetesini ziyaret etti. Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan ile görüşen Kurtuluş Okutan ve Meltem Depecik, Selçuklu ilçesinde faaliyette bulunacak olan Medicana Konya Hastanesi’nin, 3 bin 500 metrekarelik alanda kurulacağını ve 16 katlı olacak hastane binasının, şehirde parmakla gösterilecek bir mimari eser olma özelliğine de sahip olacağını kaydetti.

“Medicana Konya Hastanesi, toplam 28 bin 250 metrekare kapalı alanı ile İç Anadolu’nun en büyük ve en kapsamlı, ülke çapında da kendinden söz edilen sayılı hastanelerinden biri olacağı gibi, dünya çapında sağlık turizminde söz sahibi hastanelerinden biri olacak” diyen Kurtuluş Okutan, şunları kaydetti: “Konya Kent merkezinde yapılmakta olan hastane, pek çok mukayeseli üstünlüklere sahip. Konya Havaalanı'na yaklaşık 14 kilometre ve 13 dakika, şehir otogarına 7 kilometre ve 7 dakika uzaklıkta yapımı tamamlanmakta olan Konya-Ankara, Konya-Eskişehir, Konya-İstanbul ve Konya-İzmir hızlı tren hatlarına komşu, yeni yapılacak olan hızlı tren istasyonuna çapraz komşulukta yer alıyor. Şehrin mevcut hastanelerinin standardını bir hayli yükseltecek olan proje, şehrin yatak kapasitesine de önemli bir katkı sağlayacak. Konya’nın ve İç Anadolu’nun en büyüğü olacağı için, teknolojik olarak da en üstünü olacak şekilde planlanan hastane, sadece şehir merkezindeki hastalara değil, çevre ilçelerden ve komşu illerden gelecek hastalara da hizmet verecek.”

Bu projeyle bölgeye kemik iliği ve organ naklinde çok iddialı bir hastane kazandırılacağını onkoloji ve radyoterapi hizmetlerinde yeni bir standardın gelmesini sağlayacaklarını dile getiren Okutan, “ Bu sayede, kardiyoloji ve kalp cerrahisinde Ankara ve İstanbul’a taşınan büyük bir hasta grubunun Konya’da tedavisi mümkün olacak. Ayrıca en yüksek teknoloji ile kurulacak olan tüp bebek merkezi de oldukça güçlü ve iddialı bir hizmet verecek. 55 yataklı genel yoğun bakım, kardiyovasküler cerrahi yoğun bakım, koroner yoğun bakım ünitelerinin yanı sıra 45 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi ile toplamda 100 yatak kapasiteli yoğun bakım üniteleri; teknoloji ve hastane mimarisinin son imkânları kullanılarak tasarlandı.

Medicana Konya’ da CIP, VIP, standart hasta odaları ve yoğun bakım hasta odaları hasta konforunu ön planda tutarak, tıbbi işlemlerin ve tedavinin gerçekleştirileceği tüm sistemlerle donatılacaktır. Hasta hastanede kaldığı süre boyunca hem kendisine tedavi sağlayan sağlık ekibi ile hem de dış dünya ile çağın gereklerine uygun tüm teknolojiyi kullanarak iletişim kurma imkânına sahip olacaktır” dedi.

“Medicana Konya Hastanesi'nde, tüm tedavi işlemleri akademik deneyimli tıbbi kadro ve ileri teknoloji ürünü tıbbi cihazlarla sağlanacak” diyen Okutan, şunları kaydetti: “Hastane bünyesinde bilgisayarlı tomografi cihazı (BT), 1.5 Tesla manyetik rezonans inceleme cihazı (MR), 4 boyutlu kadın doğum amaçlı üst seviye ultrason cihazı, PACS (Tıbbi Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi), tüm vücut PET CT, çift başlı gama kamera, hastanede bulunacaktır. Dünyada ve ülkemizde çok az merkezde bulunan; yüksek enerjili lineer hızlandırıcı, tek enerjili lineer hızlandırıcı, simülatör, PET-CT-simülatör, radyoterapi ağ sistemi, üç boyutlu tedavi planlama sistemi cihazları Konya’da ilk olarak Medicana Konya hastanesinde kullanılacak. Dünyada ve Ülkemizde de sağlık kuruluşlarını akredite eden ve sağlıkta uluslar arası akreditastasyon belgesi veren birkaç kurumdan biri olan JCI (Joint Commission International) ve Sağlık Bakanlığı ile de işbirliği anlaşması mevcuttur. JCI Standartları tüm dünyada sağlıkta altın standartlar olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle Medicana Konya Hastanesinin, projelendirilmesi ve inşası JCI kriterlerine göre yapılmaktadır. Medicana Konya Hastanesi, sağlık turizmi alanında özellikle tüp bebek, göz, diş, plastik cerrahi, protez ve kozmetoloji bölümleriyle ön plana çıkacak” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.